Milan Krajniak: „Ukrajinci nebudú kradnúť prácu Slovákom. Máme tisíce miest, ktoré nikto nechce."

NETKY.SK • 13 Marec 2022, 15:40 • 2 min
Milan Krajniak: „Ukrajinci nebudú kradnúť prácu Slovákom. Máme tisíce miest, ktoré nikto nechce."

Minister práce Milan Krajniak tvrdí, že Ukrajinci slovenskej ekonomike pomôžu a nebudú Slovákom „kradnúť prácu“, ako znie častý argument ľudí, ktorí odmietajú utečencov.

slovakia

left justify in out

Milan Krajniak v diskusnej relácii TA3 V politike vysvetlil, že Ukrajinci budú môcť na pracovnom trhu obsadiť dlhodobo odmietané pracovné miesta. Ide napríklad o upratovacie práce alebo miesta v cestovnom ruchu a gastropriemysle, ktoré Slováci nechcú, lebo sa počas pandémie ukázali ako vysoko rizikové a málo stabilné. Takýchto miest je podľa Krajniaka na Slovensku až 58-tisíc.

 

Ukrajinci sú podľa ministra práce ochotní pracovať a veľmi často im je jedno, o aký druh zamestnania ide. „Zamestnávatelia sa ohlasujú na úrady práce a sú ochotní zamestnať Ukrajinky, aby im pomohli,“ uviedol minister práce.

 

img

 

„Na matkách-Ukrajinkách je vidieť, že si to vážia,“ ocenil Krajniak. Dodal, že vnímajú dve skupiny prichádzajúcich vojnových utečencov, jedni sú pripravení zapojiť sa do práce ihneď, iní si zamestnanie chcú začať hľadať, až keď sa zotavia z prvotného šoku.

 

Zároveň matky z Ukrajiny hľadajú aj škôlky a školy pre svoje deti, ktoré sú ochotné pokračovať vo vzdelávaní sa na Slovensku. 

Podľa ministra Krajniaka môže Slovensko požiadať o dočasné útočisko až 100-tisíc Ukrajincov. 

 

Minister Krajniak diskutoval v relácii V politike v televízi TA3 s Petrom Pellegrinim, ktorý kritizuje vládu pre nedostatočnú pomoc utečencom z Ukrajiny na hraniciach. Šéf strany Hlas-SD kritizuje spôsob, akým premiér Eduard Heger a minister vnútra Roman Mikulec komunikujú počas aktuálnej situácie.

 

Myslí si, že by mali postupovať komplexne a jasne popísať, akým spôsobom bude Slovensko postupovať pri utečeneckej kríze. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies