Cestné blokády francúzskych farmárov viedli k smrteľnej nehode

NETKY.SK • 21 November 2013, 14:19 • 2 min
Cestné blokády francúzskych farmárov viedli k smrteľnej nehode

PARÍŽ - Francúzska vláda vo štvrtok vyzvala farmárov, aby ukončili blokádu ciest vedúcich do Paríža potom, čo pri súvisiacich dopravných nehodách zahynul jeden človek a šesť utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

Farmári blokádou protestujú proti zvýšeniu daní, sprísňovaniu environmentálnych a kontrolných pravidiel ako aj proti znižovaniu dotácií od vlády. Blokády viedli k dvom vážnym dopravným haváriám. O život prišiel jeden požiarnik, ktorý vrazil svojím autom do nákladného automobilu tvoriaceho súčasť cestnej barikády. Šesť osôb sa zranilo pri ďalšej zrážke medzi farmárskym vozidlom a automobilom poriadkovej polície. Minister dopravy Frederic Cuvillier preto vyzval na "okamžité zrušenie blokády", ktorá podľa neho ohrozuje bezpečnosť cestnej premávky. Poľnohospodárske odborové zväzy FDSEA a JA uviedli, že blokádu už zrušili na miestach, kde sa nehody stali.

Francúzski poľnohospodári zablokovali vo štvrtok nadránom nákladnými autami, traktormi a v niektorých prípadoch aj konskými povozmi viacero ciest vedúcich do Paríža. Blokády značne komplikujú dopravu okolo hlavného mesta. V ich okolí nasadili zvýšený počet bezpečnostných síl, ktoré však zatiaľ nezasiahli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies