Český poslanec žiadal alkoholovú výnimku kvôli narodeniu vnúčat, nepochodil

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 14:53 • 2 min
Český poslanec žiadal alkoholovú výnimku kvôli narodeniu vnúčat, nepochodil

PRAHA - Dočasnej neplatnosti "suchého zákona", ktorý zakazuje predaj alkoholu počas rokovania snemovne, sa dnes domáhal poslanec strany Úsvit priamej demokracie Augustín Karel Andrle Sylor. Jeho dcére sa narodili dvojčatá a on žiadal kolegov, aby to mohol v snemovni zapiť. Výnimky sa však nedočkal.

slovakia

left justify in out

Zákaz predaja alkoholu pri rokovaní nariadil pred časom šéf snemovne Jan Hamáček a to po výzvach hnutia ANO, pripomenul český spravodajský portál iDNES.cz. Toto nariadenie vtedy zaujalo aj niektoré svetové médiá, vrátane britského denníka The Times alebo tlačovej agentúry Reuters, a dokonca i novozélandského denníka New Zealand Herald.

 

Keď dnes skoro ráno po začiatku schôdze poslanci riešili novelu zákona o ochrane prírody a krajiny, ich kolega Andrle Sykor prišiel k rečníckemu pultu a prekvapil ich slovami:

 

"Ja som... asi budem hovoriť úplne mimo programu. O deviatej som do počítača dostal informáciu, že moja dcéra Klára porodila dvojčatá. Tak sa s vami len chcem podeliť o túto radosť, že pán Boh nám požehnal a môžem dnes oslavovať. Ale práve nejakým obmedzeným spôsobom. Takže či mi dáte možnosť, že si tu napríklad budem môcť dnes dať panáka," oslovil zákonodarcov poslanec Úsvitu, ale ďalej nemohol pokračovať, pretože jeho slová zanikli v smiechu - jeho vlastnom aj smiechu kolegov.

 

Šéf snemovne Hamáček sa však nenechal obmäkčiť. Poslancovi zablahoželal a odporučil mu oslavovať v reštauračných zariadeniach mimo snemovne. "A želám vám, aby ste si tú oslavu užili," povedal na záver Hamáček, ktorého citoval web iDNES.cz.

 

Poslanci, ktorí si alkohol neprinesú so sebou alebo ho nemajú vo svojich kanceláriách, však stále majú ešte jednu možnosť - hoci sa v reštauračných zariadeniach snemovne nesmie alkohol počas schôdze podávať, v predajnom stánku v snemovni, ktorý je v parlamente v prenájme, dostať alkohol všetkého druhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies