Česko potvrdilo odmietnutie kvót pri prijímaní utečencov

NETKY.SK • 9 September 2015, 12:09 • 2 min
Česko potvrdilo odmietnutie kvót pri prijímaní utečencov

PRAHA - Kabinet českého premiéra Bohuslava Sobotku na svojom dnešnom zasadnutí potvrdil odmietavé stanovisko k zavedeniu kvót pri prijímaní utečencov.

slovakia

left justify in out

Minister vnútra Milan Chovanec ho bude prezentovať 14. septembra na nadchádzajúcom rokovaní ministrov EÚ, ktoré je venované migrácii, napísal spravodajský server Novinky.cz.


Návrh na prerozdelenie 120.000 utečencov predstavil dnes v Európskom parlamente predseda Európskej komisie (EK) Jean-Claude Juncker. Podľa návrhu by mala ČR prijať ďalších takmer 3000 utečencov. Česká republika spolu s krajinami Vyšehradskej skupiny (V4) povinné kvóty odmieta a presadzuje lepšiu ochranu hraníc schengenského priestoru a riešenie situácie v krajinách, odkiaľ utečenci prichádzajú.


Proti mandátu pre Chovanca hlasoval dnes minister spravodlivosti Robert Pelikán. "Bojím sa, že sa tvrdošijným odmietaním kvót dostávame v rámci EÚ do nepríjemnej izolácie," komentoval svoje stanovisko Pelikán.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies