Post veľvyslankyne USA na Slovensku získa zrejme Bridget Brinková

NETKY.SK • 19 Marec 2019, 22:19 • 2 min
Post veľvyslankyne USA na Slovensku získa zrejme Bridget Brinková

WASHINGTON - Do funkcie mimoriadnej a splnomocnenej veľvyslankyne USA na Slovensku by prezident USA Donald Trump rád nominoval Bridget A. Brink. Biely dom počas dnešného dňa informoval, že okrem nej navrhne na posty v administratíve aj ďalších veľvyslancov a konzulov.

slovakia

left justify in out

Bridget A. Brink je vysokopostavená diplomatka. Disponuje titulom bakalár z Kenyon College v americkom štáte Ohio a dva tituly magisterského stupňa Master of Science z London School of Economics and Political Science (LSE), ktorá patrí k najznámejším vysokým školám v oblasti práva, ekonómie a spoločenských vied na svete. Hovorí po rusky, srbsky, ovláda základy gruzínčiny a francúzštiny

 

V skoršom období svojej kariéry pracovala v Rade pre národnú bezpečnosť, kde riadila koordináciu politiky pre Egejskú oblasť (Turecko, Grécko a Cyprus) a pre Kaukaz (územie medzi Čiernym morom a Kaspickým morom). Rada je hlavným poradným orgánom amerického prezidenta v otázkach národnej bezpečnosti, armády a zahraničnej politiky. 

 

img

 

Neskôr pracovala na ministerstve zahraničných vecí USA ako zástupkyňa štátneho tajomníka pre otázky Európy a Eurázie. V zahraničnej politickej sfére pôsobila viac ako 20 rokov a približovala Európe a Eurázii politiku USA. Brinková v prípade schválenia vystrieda veľvyslanca Adama Sterlinga, ktorý zastáva tento post od roku 2016.

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies