Českí záchranári v Turecku vyslobodili zo sutín dvoch živých ľudí

NETKY.SK • 10 Február 2023, 10:48 • 2 min
Českí záchranári v Turecku vyslobodili zo sutín dvoch živých ľudí

PRAHA/ADIYAMAN - Českému záchrannému tímu USAR sa podarilo v piatok, štyri dni po zemetrasení, vyslobodiť v meste Adiyaman zo sutín budov dvoch živých ľudí. Uviedol to Hasičský záchranný zbor ČR na sociálnej sieti Twitter, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

slovakia

left justify in out

"Pred pol hodinou sa nám podarilo zo sutín vyslobodiť dve živé osoby, ktoré sme na nosidlách odovzdali miestnym zdravotníkom," napísali hasiči. V inom tíme vyslobodili v noci živú ženu, ktorú našiel český pes. Doteraz našiel český tím 20 obetí, z toho 11 detí. Českí záchranári v meste prehľadávajú od utorkového večera trosky dvoch budov, podľa miestnych v nich môžu byť desiatky ľudí. To, že by tam mohli byť ešte živé osoby, im podľa servera Novinky.cz potvrdila vo štvrtok štrbinová kamera.

 

Záchranné práce v Adiyamane sa podľa českého tímu uskutočňujú na mnohých miestach. "Mesto je podľa odhadov našich veliteľov zničené z 30 percent," dodali na Twitteri hasiči. Zemetrasenie s magnitúdou 7,8 zasiahlo oblasť okolo turecko-sýrskych hraníc v noci na pondelok. Nešťastie si v oboch krajinách podľa miestnych úradov vyžiadalo už viac ako 21.000 obetí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies