Sulík: Ak premiér uprednostní menšinovú vládu pred Matovičom, ide o záujmy OĽaNO

NETKY.SK • 22 Júl 2022, 18:27 • 2 min
Sulík: Ak premiér uprednostní menšinovú vládu pred Matovičom, ide o záujmy OĽaNO

BRATISLAVA – Ak premiér uprednostní menšinovú vládu pred odchodom jedného problematického človeka, nemožno hovoriť o záujmoch krajiny, ale čisto o záujmoch hnutia OĽaNO.

slovakia

left justify in out

Uviedol to predseda strany SaS Richard Sulík, ktorý pripomína premiérovi Eduardovi Hegerovi, že dôvodom vypovedania koaličnej zmluvy je práve správanie ministra financií Igora Matoviča (obaja OĽaNO). TASR o tom informoval hovorca strany SaS Ondrej Šprlák. 

 

img

 

„Napriek mnohým osobným urážkam a evidentným klamstvám o mne a ďalších členoch SaS som urobil pre urovnanie sporu všetko. Na stretnutí s predsedom parlamentu a premiérom som poprosil o jediné - aby Igor Matovič prestal s nezmyselným 'kopaním' do SaS. Avšak krátko nato to celé pokazil nehoráznym obvinením zo spolupráce strany SaS s fašistami. Nie, tadiaľto cesta už nevedie a informoval som o tom ako premiéra, tak aj pani prezidentku,“ priblížil Sulík.

 

img
     

Po slovách prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá očakáva skoré vyriešenie vládnej krízy, podľa neho zostávajú len dve riešenia - odchod toho, kto ju spôsobil, alebo odchod SaS. „Bez akéhokoľvek kalkulu opakujem, že zotrvanie súčasného ministra financií je pre krajinu extrémne škodlivé, najmä pre rozvrat verejných financií, aktívnu spoluprácu s fašistickými poslancami a znásilňovaniu legislatívneho procesu,“ uzavrel Sulík.

 

img

      

O súčasnej situácii diskutoval v piatok premiér Eduard Heger (OĽaNO) s prezidentkou Zuzanou Čaputovou v Prezidentskom paláci. Predseda vlády sa vyjadril, že je dôležité dokončiť volebné obdobie v štvorkoalícii. Nevylučuje ani menšinovú vládu, no nechce s týmto scenárom pracovať.

 

Možno vás zaujme: Fico odmieta správu o právnom štáte, šéfke eurokomisie zaslal otvorený list



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies