Valentínsky deň v NÚSCH. Čo prajú odborníci na srdce zamilovaným

NETKY.SK • 14 Február 2022, 15:17 • 2 min
Valentínsky deň v NÚSCH. Čo prajú odborníci na srdce zamilovaným

BRATISLAVA - NÚSCH rozširuje svoje aktivity v rámci diagnostiky a liečby kardiovaskulárnych chorôb. Súčasťou nového komplexu NÚSCH je budova B s heliportom, ktorej stavbu dokončili iba nedávno.

slovakia

left justify in out

 

 

Na novú prírastok k NÚSCH sa teší aj riaditeľ tejto akciovej spoločnosti, Ing. Mongi Msolli. Ako povedal pre Netky, ide o najmodernejšie vybavené pracovisko na Slovensku. Teší sa, že ho mohli otvoriť symbolicky práve v deň, ktorého symbolom sú srdcia, na sviatok Svätého Valentína.

„Toto pracovisko je dobrou správou pre pacienta. Zvýšili sme jeho komfort a skrátili čakacie listiny.“

 

img

 

Čo želá čitateľom Netiek riaditeľ tohoto unikátneho ústavu? Dozviete sa vo videu.

 

Šesťpodlažná prístavba s celkovou plochou 5 940 m2 je prepojená krytým nadzemným mostom s budovou komplexu. Po Oddelení zlyhávania a transplantácie srdca sa do nových moderných priestorov presťahovalo aj Oddelenie arytmií a kardiostimulácie pod vedením primára profesora Roberta Hatalu.

Lôžková časť pracoviska má kapacitu19 lôžok a poskytne pacientom vyšší štandard a komfort pri využití moderných možností monitorovania srdcovej činnosti.

 

„Nové priestory pre liečbu arytmií sa zaraďujú medzi najväčšie svojho druhu v strednej Európe. Želám všetkým lekárom, sestrám a ďalším zdravotníckym pracovníkom príjemné pracovné prostredie a čo najviac úspešne liečených a spokojných pacientov. Súčasťou komplexu Národného ústavu je nová budova B s heliportom, kde sa po Oddelení zlyhávania a transplantácie srdca presťahovalo aj Oddelenie arytmií a kardiostimulácie. Veľmi ma teší, že lôžková časť pracoviska   poskytne pacientom vyšší a zaslúžený štandard a zdravotníkom zaslúžené a adekvátne podmienky na svoju prácu,“ vyjadril sa pri príležitosti otvorenia nových priestorov minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský, ktorý sa nakoniec samotného otvorenia nezúčastnil.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies