Česi vyhrali v Holandsku po 49 rokoch

NETKY.SK • 14 Október 2015, 10:38 • 2 min
Česi vyhrali v Holandsku po 49 rokoch

AMSTERDAM - Futbalisti Česka zavŕšili vydarenú kvalifikáciu na budúcoročné majstrovstvá Európy víťazstvom v Amsterdame nad domácim Holandskom 3:2.

slovakia

left justify in out

Česi vyhrali na holandskej pôde po prvý raz od roku 1966, trénerovi Vrbovi sa podarilo to, čo nedokázal ani Karel Brückner s hráčmi okolo Pavla Nedvěda. "Veľmi si to vážim, tu sa nevyhráva často. Hráči odovzdali maximum a výsledok sa dostavil. V kvalifikácii sme ukázali jasnú tvár. Som rád, že sme okrem jedného zápasu vždy dali aspoň jeden gól. Máme ich na konte najviac zo skupiny. To charakterizuje spôsob hry, ktorým sa chceme presadzovať," cituje portál isport.cz bývalého žilinského kouča.

 

Česko nazbieralo v kvalifikácii dovedna 22 bodov, A-skupinu ukončilo na prvom mieste o dva body pred Islandom. Prehralo len dvakrát - doma s Tureckom (0:2) a na Islande (1:2). Na druhej strane, dva razy dokázalo zdolať papierovo silnejšie Holandsko. V utorok mal prsty v dvoch góloch Čechov aj bývalý hráč MFK Ružomberok Jiří Skalák, ktorý pri prvom vysunul Pavla Kadeřábka a neskôr bol aj pri vlastencovi Robina van Persieho.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies