Červený kríž upozorňuje, kde pribúda najviac prípadov koronavírusu

NETKY.SK • 13 Máj 2021, 06:44 • 2 min
Červený kríž upozorňuje, kde pribúda najviac prípadov koronavírusu

KUALA LUMPUR - V priebehu posledných dvoch týždňov pribudlo v Ázii a Tichomorí viac ako 5,9 milióna nových potvrdených prípadov ochorenia COVID-19. Podľa stredajšieho vyhlásenia medzinárodného hnutia Červený kríž je to viac, ako dohromady vo všetkých ostatných regiónoch sveta.

slovakia

left justify in out

Červený kríž upozornil, že takýto nárast infekcií tlačí nemocnice a zdravotnícke systémy v spomenutých oblastiach na pokraj kolapsu. Uviedol, že sedem z desiatich štátov sveta, v ktorých sa počas ostatných dvoch týždňov najrýchlejšie zdvojnásobil počet nakazených, sa nachádza práve v Ázii a Tichomorí. Poukazuje predovšetkým na prípady Laosu a Indie. "COVID-19 exploduje vo veľkej časti Ázie, v drvivej väčšine nemocníc a systémoch zdravotnej starostlivosti. Za ostatné dva týždne sa v Ázii nakazilo viac ľudí ako v Amerike, Európe a Afrike dohromady," povedal riaditeľ Červeného kríža pre Áziu a Tichomorie Alexander Matheou.

 

Prečítajte si: V Indii už potvrdili viac ako 20 miliónov prípadov nákazy, prírastky konečne začali klesať

 

img


Aj keď sa v regióne uskutočňujú vakcinačné kampane, nič to nemení na fakte, že ich brzdí nedostatok lekárskeho vybavenia, nerozhodnosť a nákladná logistika pri snahe dostať sa na ťažko prístupné miesta v celom regióne. "Aby sme túto pandémiu dostali pod kontrolu, potrebujeme väčšiu globálnu spoluprácu, aby sa prostriedky na záchranu života, lekárske vybavenie, vakcíny a peniaze dostali tam, kde sú potrebné, aby pomohli najviac ohrozeným ľuďom. Sme v bezpečí, len keď sú v bezpečí všetci," uvádza správa Červeného kríža.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies