V mešite v Pakistane došlo k výbuchu, na mieste sú mŕtvi a 90 zranených

NETKY.SK • 30 Január 2023, 10:44 • 2 min
V mešite v Pakistane došlo k výbuchu, na mieste sú mŕtvi a 90 zranených

PÉŠÁVAR - Výbuch v mešite v areáli policajného veliteľstva v pakistanskom meste Péšávar si v pondelok vyžiadal dosiaľ neznámy počet obetí a zranených. Zatiaľ sú podľa agentúry AFP potvrdení 17 mŕtvi. Agentúra Reuters píše, že do nemocnice previezli 90 zranených, uvádza TASR.

slovakia

left justify in out

Na mieste sa podľa agentúry AP odpálil samovražedný atentátnik v čase popoludňajších modlitieb, takže sa tam nachádzalo v tom čase množstvo ľudí vrátane policajtov. "Časť budovy sa zrútila. Predpokladá sa, že (pod troskami) sa nachádza viacero ľudí," cituje agentúra Reuters predstaviteľa polície Sikandara Chána. K útoku sa bezprostredne nikto neprihlásil. Niekoľko podobných útokov v ostatnom čase vykonal pakistanský Taliban, ktorý nie je priamo prepojený s afganským. Agentúra AFP pripomenula, že vlani v marci vykonal bombový útok v šiitskej mešite v Péšávare samovražedný atentátnik hlásiaci sa k Islamskému štátu. Zahynulo vtedy 64 ľudí, išlo o najkrvavejší teroristický útok v Pakistane od roku 2018. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies