Na dvoch mužov na Poľane sa vyrútila medvedica, ochranár postrelil kolegu

NETKY.SK • 8 Apríl 2024, 16:46 • 2 min
Na dvoch mužov na Poľane sa vyrútila medvedica, ochranár postrelil kolegu

BANSKÁ BYSTRICA - Na zamestnancov Štátnej ochrany prírody sa rozbehla medvedica. Za presne doposiaľ neobjasnených okolností došlo k strelnému poraneniu jedného z ochranárov, informuje na sociálnej sieti Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

slovakia

left justify in out

Udalosť sa stala v nedeľu v dopoludňajších hodinách na Poľane v časti Kyslinky, kde dvaja zamestnanci Štátnej ochrany prírody vykonávali pracovnú činnosť. Podľa polície muži zahliadli v lesnom poraste medvedicu a dva menšie medvede, pričom sa medvedica mala smerom k mužom náhle rozbehnúť. Keď sa zviera priblížilo na približne 7 metrov, jeden zo zamestnancov na medvedicu vystrelil.

"Za presne doposiaľ neobjasnených okolností došlo k strelnému poraneniu jeho kolegu. Zranený muž bol so zraneniam prevezený do banskobystrickej nemocnice. Podľa dostupných informácií ide o poranenie nohy v oblasti lýtka," uviedla polícia.

Prípad zadokumentovali kolegovia z Obvodného oddelenia Policajného zboru vo Zvolene, pričom bolo začaté trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. Muž strieľal so zbraňou, ktorú mal v legálnej držbe. Zbraň aj náboje k zbrani boli od držiteľa vydané do trestného konania. Prípad je naďalej v štádiu vyšetrovania.

Hovorkyňa Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici Ružena Maťašeje v pondelok pre agentúru TASR uviedla, že pacienta prijali na kliniku úrazovej chirurgie. "Jeho stav je stabilizovaný," podotkla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR, Foto: CHKO Malé Karpaty - Štátna ochrana prírody (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies