CEO FedEx: Technológia blockchain je ďalším míľnikom pre globálne dodávateľské reťazce

NETKY.SK • 16 Máj 2018, 12:00 • 2 min
CEO FedEx: Technológia blockchain je ďalším míľnikom pre globálne dodávateľské reťazce

MEMPHIS – Nadnárodná logistická spoločnosť FedEx vyhlásila, že si je celkom istá tým, že technológia blockchain bude mať obrovský vplyv na dodávateľské reťazce.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Generálny riaditeľ spoločnosti FedEx Fred Smith v pondelok na konferencii Consensus 2018 v New Yorku povedal, že nastal čas, aby sa spoločnosti oboznámili s technológiou blockchain, lebo by mohli čeliť pravdepodobnému zániku.

 

img

CEO spoločnosti FedEx Fred Smith

 

"Sme presvedčení, že technológia blockchain bude mať obrovský vplyv na dodávateľské reťazce, dopravu a logistiku," povedal Smith počas konferencie. "Táto technológia je ďalším míľnikom, ktorý úplne zmení celosvetové dodávateľské reťazce."

 

Spoločnosť FedEx má pozitívne skúsenosti s touto technológiou, ktorá zlepšila ich model podnikania. FedEx sa vo februári pripojil k Blockchain dopravnej aliancii (BiTA), ktorej členmi sú aj železničný prepravca BNSF, JD Logistics a GE Transportation. Cieľom spoločnosti FedEx je snaha o vytvorenie spoločných logistických štandardov založených na technológii blockchain. Ešte v októbri 2017 sa FedEx stal členom kanadského Blockchain Research Institute.

 

img

 

Začiatkom tohto mesiaca sa objavili v médiách správy o tom, že otázka modernizácie štruktúr dodávateľských reťazcov sa stala ústrednou témou vlád na celom svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies