Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
18. apr. 2021Valér
BratislavaBratislava
Biblia
TV program
Moje Netky
Fazuľová polievka s chutným posúchom
Fazuľová polievka s chutným posúchom
01.02.2021 15:22 Vaše recepty
RECEPT: Poctivá domáca fazuľová polievka so smotanovým posúchom
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
01.02.2021 15:22 Vaše recepty

RECEPT: Poctivá domáca fazuľová polievka so smotanovým posúchom



Skvelý tip na výdatný obed alebo večeru.


Pohľad na fazuľovú polievku so smotanovým posúchom od Mgr. Moniky Koníkovej je úchvatný. Pozrime sa spolu na recept, ktorý nám s radosťou a ochotne poskytla. 

 

Ingrediencie:

 

fazuľa (množstvo závisí od veľkosti hrnca), údené rebro, mrkva, petržlen, kaleráb, čierne korenie celé, múka (na zásmažku), červená mletá paprika (na zápražku), menšia cibuľa

 

 

Postup:

 

„Fazuľu musíme deň dopredu namočiť. Pred varením fazuľu zlejeme, prepláchneme studenou vodou, varíme spolu s údeným rebrom cca  hodinu. Po hodine vyberieme údené rebro, nakrájame zeleninku a dáme ju variť spolu s fazuľou. Údené rebro oberieme z mäska a vložíme ho naspäť do polievky. Polievku osolíme, varíme cca pol hodinu. Keď máme všetko pekne uvarené, zapražíme polievku a na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať," opísala postup Monika.

 

 

 

Ingrediencie na smotanový posúch:

 

múka (polohrubá/ hrubá) – 2 hrnčeky, voda, 1 vajce, štipka soli, kyslá smotana -  1 téglik, kôpor, slaninka – najlepšie Oravská

 

„Zo surovín vytvoríme vláčne, tvarovateľné cesto. (Pre zjednodušenie sa k príprave posúcha môže kúpiť hotové cesto na pizzu) Pripravené cesto si mokrými rukami rozotrieme na plech, ktorý máme vyložený papierom na pečenie. Smotanu si zmiešame s vajíčkom a štipkou soli a takto pripravenú zmes natrieme na cesto. Ďalej posúch posypeme na malé kocky nakrájanou slaninkou a nasekaným kôprom. Pečieme v prehriatej rúre pri 200°C do zlata," zakončila recept naša inšpirátorka.

 

 



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: Netky Kristýna Peštová

Foto:  Mgr. Monika Koníková



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok