Školáci začali druhý polrok, testovanie čaká piatakov, deviatakov aj maturantov

NETKY.SK • 1 Február 2023, 09:40 • 2 min
Školáci začali druhý polrok, testovanie čaká piatakov, deviatakov aj maturantov

BRATISLAVA - Žiaci základných a stredných škôl začali v stredu druhý polrok školského roka 2022/2023. Počas neho čakajú na študentov rôzne typy testovania, zamerané budú predovšetkým na piatakov a deviatakov základných škôl a maturantov.

slovakia

left justify in out

Testovanie žiakov piateho ročníka je naplánované na 17. mája, vyplýva to zo sprievodcu školským rokom 2022/2023, ktoré zverejnilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na svojom webe. Uskutočniť by sa malo vo všetkých základných školách SR z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra a maďarský jazyk a literatúra. 

 

Celoslovenské testovanie deviatakov bude 22. a 23. marca. Deviataci budú písať testy 22. marca z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra, maďarský jazyk a literatúra a 23. marca z predmetov ukrajinský jazyk a literatúra či slovenský jazyk a slovenská literatúra. Na testovaní sa zúčastnia žiaci deviateho ročníka základných škôl a štvrtého ročníka osemročného gymnázia.

 

img

 

Vedomosti získané počas stredoškolského štúdia si maturanti overia od 14. do 17. marca v rámci externej maturitnej skúšky. Stredoškolské štúdium ukončia ústnou maturitnou skúškou v niektorom týždni od 22. mája do 9. júna. Najbližšie voľno čaká školákov Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja 20. februára, keď sa pre nich začínajú týždenné jarné prázdniny. Od 27. februára do 3. marca budú mať voľno žiaci Banskobystrického, Žilinského a Trenčianskeho kraja. A napokon od 6. do 10. marca čakajú jarné prázdniny žiakov Košického a Prešovského kraja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies