VIDEO: Dnes odštartuje 45. ročník Bratislavských Jazzových Dní

NETKY.SK • 25 Október 2019, 07:53 • 2 min
VIDEO: Dnes odštartuje 45. ročník Bratislavských Jazzových Dní

BRATISLAVA - V bratislavskej Incheba Expo Aréne sa dnes začína 45. ročník Bratislavských Jazzových Dní. Headlinerom prvého večera bude funk-džezová skupina Ghost-Note s basgitaristom MonoNeonom.

slovakia

left justify in out

Premiérovo sa na festivale predstaví aj Jonah Nilsson z projektu Dirty Loops a mladý francúzsky skladateľ a gitarista Paul Jarret, ktorý vystúpi s americkým bubeníkom Jimom Blackom.

 

 

Okrem nich sa na hlavnom pódiu predvedie aj kapela Tibor Feledi Kairos Quintet, ktorá minulý rok na festivale vyhrala súťaž mladých talentov. Na B pódiu sa predstavia Nagy Emma Quintet a v rámci Pódia mladých talentov aj d# pipl araund a Kristína Mihaľová a Jakub Šedivý.

 

Hlavným číslom sobotňajšieho večera bude americká speváčka žijúca v Londýne Judi Jackson. Spolu s ňou sa bratislavskému publiku predstaví aj mladá klaviristka Connie Han. Druhý festivalový deň budú v Inchebe koncertovať aj The Baylor Project a slovenská huslistka Barbora Botošová, ktorá zahrá okrem iného i skladby z jej nedávno pokrsteného debutového albumu Colors of my soul. Program na B stagei budú tvoriť Kernfusion a mladé talenty Szaturma a Velvet Case.

 


Hviezdou tretieho večera bude speváčka Corinne Bailey Rae, ktorá už spolupracovala s hviezdami ako Herbie Hancock alebo Stevie Wonder. V ten istý večer sa predstaví aj Portugalčan Salvador Sobral a celý program odštartuje svojím koncertom elektronický projekt Anomalie, na čele ktorého stojí kanadský klavirista Nicolas Dupuis. Na druhom pódiu zahrajú Pacora Trio a v rámci súťaže pre mladé talenty zas Topoľana.

 

 

Piatok odštartuje headliner z Dallasu

 

Funk-džezová formácia Ghost-Note s basgitaristom prezývaným MonoNeon bude v piatok 25. októbra headlinerom prvého večera Bratislavských jazzových dní Slovenská sporiteľňa 2019.

 

Kapela Ghost-Note z amerického Dallasu koncertuje od roku 2015, vďaka svojmu odvážnemu zvuku a muzikantskému majstrovstvu, ktoré predvádza na pódiu, má veľký úspech už od začiatkov. Debutový album Fortified z októbra 2015 sa ihneď po vydaní dostal na prvé miesto iTunes Jazz Chart, podobne ako dvojalbum Swagism z apríla minulého roka.

 

Ghost-Note, americkú funky/hip-hop/džezovú formáciu, tvoria poprední hudobníci. Hviezdou kapely je aj basgitarista MonoNeon, jeho svojský štýl pochválil aj Marcus Miller. No najväčšiu poctu dostal od Princea, ktorý ho pozval do svojej kapely.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies