Centrálne Tokio zaznamenalo rekordne vysoké teploty na marec

NETKY.SK • 2 Apríl 2024, 16:05 • 2 min
Centrálne Tokio zaznamenalo rekordne vysoké teploty na marec

TOKIO - Centrálna časť Tokia zaznamenala v nedeľu podľa Japonskej meteorologickej agentúry (JMA) rekordne vysokú teplotu na marec 28,1 stupňa Celzia.

slovakia

left justify in out

Letné horúčavy boli zaznamenané o 13:32. miestneho času vo Ward Chiyoda v srdci japonského hlavného mesta, čo predstavuje najvyššiu marcovú hodnotu od začiatku zberu údajov v roku 1876, uviedla JMA.

Ortuť stúpla najmä v regiónoch Kanto-Koshin vo východnom a strednom Japonsku v dôsledku vysokotlakového systému, pričom celkovo viac ako 60 lokalít hlásilo v nedeľu podľa agentúry rekordne vysoké teploty za mesiac.

JMA uviedol, že na tokijskom predmestí Fuchu bolo popoludní zaznamenaných 28,6 stupňov Celzia, čo znamená, že ide o najteplejšiu teplotu pre toto miesto v marci.

Iné mestá, vrátane Jokohamy, južne od Tokia, Otsuki v prefektúre Jamanaši, západne od Tokia a Mijazaki v juhozápadnom Japonsku, tiež zaznamenali teploty 25 stupňov Celzia alebo vyššie, ktoré meteorológovia definovali ako „letný deň“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Japan Today / AP file
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies