Bodaj by nik na svete nemusel pracovať, praje si v novom klipe Dan Vertígo

NETKY.SK • 29 Jún 2022, 14:0 • 2 min
Bodaj by nik na svete nemusel pracovať,  praje si v novom klipe Dan Vertígo

V Praze usadený pesničkár Dan Vertígo vydáva tohoročný druhý singel Víkend. Je v štýle letnej indie reggae, ktorá vás núti tancovať a mať dobrú náladu vďaka hudbe i samotnému textu.

slovakia

left justify in out

V texte sa hudobník zaoberá ľudským údelom nekonečného pracovného kolobehu.  

 

Tento netradičný pesničkár pochádza z Brna, ale aktuálne žije v Prahe. V máji vydal svoj druhý album #DNVRTG, na ktorom však môžete čakať všetko, okrem klasického folku. 

 

img

 

„Témami piesní sú atmosféry miest, v ktorých som v čase ich vzniku žil, teda striedavo v Brne a Prahe, zážitky z cestovania, vzťahy, popíjanie a iné radosti a smútky života. Skladby sú žánrovo rôznorodé, poslucháči v nich nájdu prvky folku, reggae i rock and rollu,“ predstavuje Dan svoju novinku.  

 

Spevák síce koncertuje naprieč Českou republikou len s gitarou, elektrickými bicími a hlasivkami, ale na na albume predstavil 12 svojich piesní skutočne v rozmanitých aranžmánoch, ktoré majú bližšie ku kapelovému prevedeniu. 

 

Aktuálny videoklip Víkend je letný a hravý.

 

 

„Pôvodný plán natočiť klip ako punkovú párty v oldschoolovej skúšobni sme rozšírili o dejovú linku podnikateľa - zbohatíka, ktorý v kontraste s textom, už nemusí pracovať a napriek tomu necíti radosť zo života a uspokojenie.“ 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona