Ak by sa parlamentné voľby konali v týchto dňoch, vyhralo by OĽANO. Strana Za ľudí by skončila mimo parlamentu

NETKY.SK • 20 September 2020, 13:52 • 2 min
Ak by sa parlamentné voľby konali v týchto dňoch, vyhralo by OĽANO. Strana Za ľudí by skončila mimo parlamentu

BRATISLAVA - Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali v týchto dňoch, zvíťazilo by hnutie OĽANO so ziskom 17% hlasov.

slovakia

left justify in out

V tesnom závese za hnutím Obyčajný ľudia a nezávislé osobnosti umiestnila novovznikajúca strana Hlas-SD na čele s Petrom Pellegrinim, ktorú by podporilo až 16,9% respondentov.

 

img

 

Sedem strán a hnutí v parlamente

Do parlamentu by sa dostalo spolu sedem strán. Vyplýva to z prieskumu, ktorý od 14. do 18. septembra na vzorke 1007 respondentov realizovala agentúra Median SK pre RTVS.

 

Na treťom mieste so ziskom 11,9% by skončila strana Sloboda a Solidarita (SaS). Liberáli by si tak najvýraznejšie polepšili od marcových parlamentných volieb, kedy sa do NR SR dostali len veľmi tesne a získali len 6,22% podporu od voličov.

 

Štvrtou najsilnejšou stranou by bol podľa prieskumu Smer-SD, ktorému by dalo hlas 9,1 percenta oslovených. Avšak oproti výsledku, ktorý získala v marci sa prepadla o viac ako 9%.

 

img

 

Do parlamentu by sa taktiež dostala aj strana Mariána Kotlebu Ľudová strana Naše Slovensko s 8,8 percentami. Za ňou by nasledovala strana Sme rodina so ziskom 8,7% a Progresívne Slovensko s výsledkom 6,6 percenta hlasov.

 

Za ľudí stráca dôveru

Pred bránami parlamentu by zostalo KDH s výsledkom 4,2 percenta a koaličná strana Za ľudí s 3,4 percenta hlasov. SNS a Vlasť by volilo zhodne 2,5 percenta respondentov.

 

SMK by podľa prieskumu získala 2,3 percenta hlasov, Dobrá voľba 1,8 percenta, Spolu-OD 1,3 percenta a Socialisti.sk 1,2 percenta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona