Prezidentka Čaputová nevylučuje, že ešte vystúpi so správou o stave republiky

NETKY.SK • 10 September 2023, 19:12 • 2 min
Prezidentka Čaputová nevylučuje, že ešte vystúpi so správou o stave republiky

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová nevylučuje, že ešte pred ukončením funkčného obdobia vystúpi v Národnej rade (NR) SR so správou o stave republiky. Vyplýva to z jej vyjadrenia v relácii TA3 V politike.

slovakia

left justify in out

"Sme v špecifickej situácii. Na jeseň sa vytvorí nový parlament, nové zloženie," uviedla. Dôležité je podľa nej načasovanie. "Snažímesa to vyberať tak, aby to dávalo zmysel. (...) Je to však jedna z možností a práv prezidenta vystúpiť a využiť túto možnosť, takže vysoko pravdepodobne tak urobím," doplnila prezidentka.

 

V súvislosti s nadchádzajúcimi parlamentnými voľbami hlava štátu povedala, že bude apelovať na ľudí, aby využili svoje demokratické právo a išli voliť. Deklarovala, že víťaza poverí zostavením vlády. "Je to ústavná tradícia. Je to vyjadrenie zo strany hlavy štátu rešpektu k voličom," podotkla. Mrzí ju, že v rámci predvolebnej kampane niektoré politické subjekty zneužívajú frustráciu a hnev ľudí.

 

V diskusii sa tiež vyjadrila k nadchádzajúcim prezidentským voľbám. V tejto súvislosti skonštatovala, že je vďačná každému vzdelanému, inteligentnému a demokraticky zmýšlajucemu človeku, ktorý sa rozhodne ísť do politiky. Víta preto aj kandidatúru Ivana Korčoka na post prezidenta. Považuje ho za hodnotovo a názorovo blízkeho. Čaputová zároveň vyhlásila, že nebude súčasťou "kampaňovania" v prípade žiadneho kandidáta.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Správy - Pravda
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies