Cena Bitcoinu sa stabilizovala na úrovni 6 700 USD

NETKY.SK • 11 Apríl 2018, 09:02 • 2 min
Cena Bitcoinu sa stabilizovala na úrovni 6 700 USD

Dňa 9.apríla zaznamenal Bitcoin mierny pokles zo 7 100 USD na 6 700 USD, čo predstavuje pokles o 4%. Zníženie ceny Bitcoinu väčšina investorov neočakávala.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Základy Bitcoinu

 

Včera rôzne technické indikátory a oscilačné impulzy naznačovali krátkodobú stabilitu Bitcoinu. Index relatívnej sily (RSI) a percentuálny rozsah Williamsovho percentuálneho rozpätia (WPR) preukázali signifikantné podmienky nadmerného predaja. RSI sa priblížil k hodnote 30% a WPR zostal pomerne vysoký na úrovni 75%.

 

Napriek nadmernému predaju na trhu boli objemy naďalej tlačené smerom dole, čo vedie k poklesu hodnoty. Obchodníci očakávali istú úroveň odolnosti vo výške 6 500 USD, pretože prelomením tejto hranice by sa hodnota Bitcoinu mohla dostať na 6 000 USD.

 

Cena za Bitcoin zaznamenala úroveň 6 610 USD, pričom jeho hodnota stúpla o viac ako 100 USD a existuje možnosť jeho ďalšieho rastu až na hodnotu 8 000 USD v priebehu apríla.

 

V podstate je Bitcoin stále silný. Jeho prijatie v regiónoch neustále rastie. Inštitucionálni investori, ktorí sa nezaujímali o trh s kryptomenami v celom roku 2017, začali vstupovať do sveta kryptomien.

 

Tento týždeň sa ukázalo, že 8 miliárd USD investoval George Soros prostredníctvom jeho fondu. Taktiež rodina Rockefellerovcov začala investovať do tohto typu komodít. V rozhovore pre Fortune sprostredkovateľ spoločnosti Venrock David Pakman uviedol, že rodina má záujem investovať do oblasti kryptomien a očakáva dlhodobý zisk.

 

„Chceli sme spolupracovať s týmto tímom, ktorý realizuje investície a skutočne pomáha budovať architektúru ekonomík v oblasti kryptomien. Na trhu je veľa kryptoobchodníkov. Existuje aj veľa fondov, ale to je iné. V skutočnosti to vyzerá skorej ako rizikový kapitál,“ povedal Pakman.

 

Analytici a médiá v tradičnom sektore financií sa pokúsili ospravedlniť nedávne cenové pohyby Bitcoinu irelevantnými správami, ako napríklad Bank of America Merrill Lynch, ktoré opisujú Bitcoin ako bublinu. Avšak Bitcoin a zvyšok trhu s kryptomenami nezávisia od týchto udalostí tak, ako tomu bolo v počiatočnej fáze v roku 2013.

 

Pred štyrmi rokmi spôsobila poznámka generálneho riaditeľa JPMorgan Jamieho Dimona na adresu Bitcoinu jeho značný pokles.

 

Trhová ponuka a dopyt

 

Trh s kryptomenami je likvidnejší ako väčšina regionálnych akciových trhov. Trh sa pohybuje ponukou a dopytom. V súčasnosti sú objemy na väčšine platforiem nízke a nízky objem je hlavným dôvodom aktuálneho klesajúceho trendu na trhu s kryptomenami.

 

Keď sa objemy začnú hýbať smerom hore, ceny kryptomien začnú rásť a trh sa postupne začne zotavovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies