Celoštátne sčítanie dopravy môže stať predbežne 2,7 mil. eur

NETKY.SK • 9 Január 2015, 09:35 • 2 min
Celoštátne sčítanie dopravy môže stať predbežne 2,7 mil. eur

BRATISLAVA - Slovenská správa ciest (SSC) chce za výkon a vyhodnotenie celoštátneho sčítania dopravy v roku 2015 zaplatiť predbežne 2,665 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

slovakia

left justify in out

Mala by na to využiť peniaze Európskej únie. Ako vyplýva z vyhlásenej verejnej súťaže, predmetom desaťmesačnej zákazky bude organizačné zabezpečenie, samotná realizácia krátkodobých manuálnych dopravných prieskumov na sčítacích úsekoch a prvotné spracovanie údajov zo sčítacích hárkov. Cestári plánujú realizovať dopravné prieskumy v celoštátnom sčítaní dopravy 2015 v mesiacoch apríl až október.

 

"Výkon dopravného prieskumu bude prebiehať formou zaznamenávania počtu motorových vozidiel podľa kategórie (čiarkovacou metódou) sčítačmi na unifikovaný sčítací hárok pre každý jazdný smer počas štyroch hodín pre každú hodinu osobitne, na vybraných stanovištiach počas šestnástich hodín," informovala Slovenská správa ciest. Podrobnejšia špecifikácia bude obsahom metodických pokynov a požiadaviek na celoštátne sčítanie dopravy, ktoré vybraný poskytovateľ služby dostane pri podpise zmluvy. 

 

Lehota na predkladanie ponúk v tendri je 26. februára a otvárať sa majú 27. februára. Pri vyhodnocovaní bude rozhodovať ekonomicky najvýhodnejšia ponuka z hľadiska dvoch kritérií, keď cena za výkon aj vyhodnotenie celoštátneho sčítania dopravy vrátane dane majú relatívnu váhu po 50 bodov. 

 

Uchádzači majú predložiť zoznam poskytnutých služieb rovnakého alebo podobného charakteru ako predmet zákazky v rokoch 2012 až 2014. Potrebná je minimálne jedna referencia o príprave, vykonaní a vyhodnotení celoštátneho sčítania dopravy alebo automobilovej dopravy na území s rozlohou najmenej 30 tisíc štvorcových kilometrov a aspoň na dvetisíc sčítacích miestach v hodnote minimálne 2 mil. eur. Cestári požadujú aj päť referencií o vykonaní profilového dopravného prieskumu pomocou prenosných automatických sčítačov dopravy a ich vyhodnotení. Minimálne dve referencie sa majú týkať štatistického spracovania dát alebo štatistiky dopravy, pričom hodnota aspoň jednej z nich musí byť najmenej 250 tis. eur. 

 

Slovenská správa ciest je samostatná rozpočtová organizácia zriadená ministerstvom dopravy k 1. januáru 1996. Spravuje takmer 3 500 kilometrov ciest I. triedy, jej generálne riaditeľstvo je v Bratislave, štyri regionálne organizačné zložky Investičná výstavba a správa ciest majú zastúpenie v Bratislave, Banskej Bystrici, Žiline a Košiciach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies