Časť poslancov v Galante žiada mimoriadne rokovanie zastupiteľstva

NETKY.SK • 29 Marec 2015, 11:36 • 2 min
Časť poslancov v Galante žiada mimoriadne rokovanie zastupiteľstva

GALANTA - O zvolanie mimoriadneho zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Galante požiadala primátora Petra Pašku skupina deviatich poslancov. Na rokovaní chcú prelomiť veto primátora, ktorý nepodpísal dve uznesenia prijaté poslaneckým zborom. V oboch prípade ide o kompetenčný spor medzi primátorom a zastupiteľstvom.

slovakia

left justify in out

,,Pokladám za vysoko pravdepodobné, že navrhované mimoriadne zastupiteľstvo ani nebude uznášaniaschopné, takže vyhodíme z okna ďalšie eurá, ktoré by sme vedeli minúť určite lepšie ,“ komentoval aktivitu poslancov primátor Paška na sociálnej sieti. Mestské zastupiteľstvo v Galante je zložené z devätnástich poslancov, rokovať a prijímať uznesenia môže vtedy, keď je prítomná nadpolovičná väčšina z nich. Termín mimoriadneho zastupiteľstva primátor Paška zatiaľ neoznámil, podľa zákona o obecnom zriadení ho musí zvolať do pätnásť dní od doručenia žiadosti poslancov. Skupina poslancov svoju žiadosť doručila na mestský úrad v piatok 27. marca.


Galantský primátor nepodpísal uznesenie, ktorým mestské zastupiteľstvo rozdelilo peniaze určené na šport a kultúrne aktivity medzi konkrétne organizácie. Ďalšie nepodpísané uznesenie sa týka kompetencií pri obsadzovaní funkcií v obchodných spoločnostiach v stopercentnom vlastníctve mesta. Prvé uznesenie považuje Paška za nevykonateľné, druhé je podľa jeho názoru v rozpore so zákonom o obecnom zriadení.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies