Dvaja biskupi, ktorí boli na omši s pápežom, majú COVID-19

NETKY.SK • 22 September 2021, 18:55 • 2 min
Dvaja biskupi, ktorí boli na omši s pápežom, majú COVID-19

VIEDEŇ - Obaja duchovní sú plne zaočkovaní. Jeden má vážnejší priebeh ochorenia, druhý len ľahký.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dvaja rakúski biskupi, ktorí sa zúčastnili 12. septembra v Budapešti na omši pápeža Františka, sa nakazili koronavírusom. Obaja sú pritom plne zaočkovaní, informoval v stredu rakúsky denník Der Kurier.

 

K téme: Arcibiskup, ktorý sa stretol s pápežom, mal pozitívny test na COVID-19

 

Eisenstadtský biskup Ägidius Zsifkovics (58) sa o pozitívnom teste na ochorenie COVID-19 dozvedel v pondelok, uviedol hovorca diecézy pre agentúru APA. Choroba sa uňho prejavuje ako ťažká chrípka. Podľa hovorcu to naznačuje, že očkovanie síce chráni, avšak nie na 100 percent. Zsifkovics je v domácom liečení, pracovný program nateraz zrušil.

 

Prečítajte si tiež: Návšteva pápeža neovplyvnila šírenie koronavírusu. Problém je inde

 

V stredu popoludní prišlo oznámenie, že na COVID-19 ochorel i pomocný biskup v Sankt Pöltene Anton Leichtfried (54). Podľa rakúskej katolíckej agentúry Kathpress má ľahký priebeh ochorenia. Všetky osoby, ktoré s ním prišli do kontaktu, boli zatiaľ testované negatívne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona