Nela Pocisková podporuje v novej skladbe Nie som tá odvahu žien

NETKY.SK • 24 November 2021, 15:50 • 2 min
Nela Pocisková podporuje v novej skladbe Nie som tá odvahu žien

Aktuálne hviezdi v najsledovanejšom slovenskom seriáli Nemocnica, ale nezabúda ani na svoju spevácku kariéru. Nela Pocisková prichádza po skladbách Bez teba a Prvá s novinkou Nie som tá. Venovala ju novembru, Mesiacu boja proti domácemu násiliu a Svetovému dňu boja proti násilu páchanom na ženách.

slovakia

left justify in out

„Nápad na skladbu Nie som tá vznikol, keď som si prečítala o tom, čo všetko sa odohrávalo v domácnostiach počas tejto lockdownovej doby. Je neuveriteľné, ako v tejto vypätej dobe rastie domáce násilie. Keď som si o tom vypočula jeden podcast, bolo mi úplne jasné, že tie ženy musím podporiť, dodať im odvahu, aby sa dokázali vzoprieť a oslobodili sa od násilia alebo psychického týrania,” povedala o nápade na novú skladbu Nela Pocisková.

 

 img

 

Skladba vznikala v ženskom autorskom tandeme Zuzana Mikulcová a Nela Pocisková. Hudobne a autorsky na nahrávke spolupracovali hudobníci a producenti Andrej Hruška, Matej Maximilián Mikloš a Samuel Hošek.

 

“Zuzku táto téma veľmi zaujala a povedali sme si, že sa k tomu chceme vyjadriť. Zuzka prišla s hlavnou ideou textu a dopracovali sme to spolu. Ona napísala prvú slohu, ja druhú, čiže každá do toho vložila to svoje a dokonale sa to dopĺňalo. Snažili sme sa do skladby preniesť všetky emócie, ktoré sme pri tejto téme pociťovali. Dúfam, že sa nám to podarilo a tá naša naštvanosť, energia a odhodlanosť sa prenesú aj na poslucháčov a divákov. Až keď sme to napísali, sme zistili, že november je mesiac, v ktorom sa o tejto téme oveľa viac hovorí, a preto sme ju čo najskôr dokončili, aby sme aj my mohli prispieť a podporiť dobrú vec,“ objasnila. 

 

Videoklip k skladbe Nie som tá nakrútil na jeden záber režisér Richard Raiman.  

 

“Chcem, aby každá moja nová skladba mala aj obrazovú podobu, lebo každá je úplne iná a každou chcem povedať niečo iné, čo obraz dokonale podporí. S Richardom sme sa dlho rozprávali o tom, ako by to malo vyzerať. Ako vystihnúť tú ženskú silu postaviť sa na vlastné nohy a ísť ďalej. Nakoniec sme sa rozhodli pre jasnú líniu odchodu, ktorý skomplikuje nehoda, ale žena sa napriek tomu nevzdáva a ide ďalej,“ povedala o novom klipe Nela Pocisková.  

 

 

 

 

Nela Pocisková so svojim hudobno-producentským tímom intenzívne pracuje na ďalších novinkách. Objaviť by sa mali na pripravovanom albume, ktorý bude hudobne veľmi pestrý a žánrovo veľmi rozmanitý.

 

Mohlo by vás zaujímať: Jedy, tajné šifry a sex: Spycraft odhaľuje techniky špiónov

 

“Nechcem sa vôbec škatuľkovať. Veľa hudobných žánrov je mi blízkych, a preto som si povedala, že si nebudeme dávať žiadne obmedzenia. Teraz pracujeme na skladbe, ktorá má veľmi blízko k šansónu. A bude to taká čerešnička na torte, lebo k tomu mám ako herečka silný vzťah. Myslím, že si každý nájde to svoje. Chcem, aby bol album hudobne pestrofarebný. Verím, že sa nám to v budúcom roku podarí úspešne dokončiť,” povedala na záver speváčka.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies