Casillas v prvom dueli na lavičke, Ancelotti si vybral Lópeza

NETKY.SK • 20 August 2013, 14:00 • 2 min
Casillas v prvom dueli na lavičke, Ancelotti si vybral Lópeza

MADRID - Tréner futbalistov španielskeho klubu Real Madrid Carlo Ancelotti uprednostnil v nedeľu v rámci domáceho stretnutia 1. kola nového ročníka miestnej najvyššej súťaže Primera División s Betisom Sevilla (2:1) na pozícii brankára "bieleho baletu" Diega Lópeza pred Ikerom Casillasom.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročný Casillas bol s výnimkou jarnej časti sezóny 2012/2013 počas ostatných rokov brankárskou jednotkou Realu. Po odchode portugalského trénera Josého Mourinha, ktorý nedával na jar Casillasovi po zranení ruky príležitosť, a angažovaní Ancelottiho špekulovali španielske médiá o návrate španielskeho reprezentačného kapitána medzi tri žrde Madridčanov. V úvodnom zápase ligy však dostal dôveru talianskeho kormidelníka 31-ročný bývalý brankár FC Sevilla či Villarrealu López.

"Takto som sa rozhodol pre dnešný duel," povedal Ancelotti po stretnutí akreditovaným novinárom na margo výberu brankárov a dodal: "V tomto prípade viedli k mojej voľbe detaily. Uvidíme, čo bude v najbližšom zápase. Rozprával som sa s Ikerom, je profesionál a chce hrávať."

Ak by Ancelotti z dlhodobého hľadiska uprednostnil Lópeza, skomplikoval by voľbu reprezentačnej "jednotky" trénerovi "La Furia Roja" Vicentemu del Bosquemu, pod ktorého vedením sa zdala byť Casillasova pozícia v národnom tíme neotrasiteľná. Španielsku patrí prvá pozícia v I-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2014 v Brazílii so ziskom 11 bodov z piatich zápasov. O jeden bod menej má na konte Francúzsko, tretie Fínsko nazbieralo šesť bodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies