ROZHOVOR: Herec Milo Kráľ venoval skladbu A predsa sa točí nakrúcaniu seriálov. Podpísal si ňou stopku?

NETKY.SK • 18 September 2021, 09:48 • 2 min
ROZHOVOR: Herec Milo Kráľ venoval skladbu A predsa sa točí nakrúcaniu seriálov. Podpísal si ňou stopku?

BRATISLAVA - Prioritne ho vnímame ako herca. Pred letom sme ho vídali v seriáli Nový život a od septembra opäť v seriáli Sestričky. Otázka znie, či tomu tak bude naďalej. Zaznie aj v závere videoklipu k tejto zaujímavej piesni.

slovakia

left justify in out

Málokto vie, že Milo Kráľ je aj autorom množstva hudby k divadelným hrám a že okrem herectva vyštudoval réžiu. Obe tieto schopnosti priebežne zužitkoval. Prvé dva albumy totiž vzišli práve z obdobia jeho divadelného komponovania. Svoje režisérske skúsenosti a schopnosti svojich spolužiakov zase využil pri tvorbe videoklipov k jeho čisto autorskému albumu A predsa sa točí, ktorý si aj sám vydal.

 

K téme: A predsa sa točí! Milo Kráľ si cez pandémiu nahral nový album

 

Prečo sa doň pustil, vysvetlil takto:Môže za to prvá vlna korony, kedy som si povedal, že keď už mám to voľno, bolo by dobré ho niečím vyplniť, možno aj niečím tvorivým. Po dvoch štúdiových a jednom koncertnom albume MK Bandu, ktorý bol pôvodne viazaný na moju divadelnú tvorbu, som sa pustil do voľnej tvorby. Nakoniec z toho vzniklo toto. Prvé mesiace boli úplne jalové, po prvej vlne tvorivé a postupne vznikali piesne od júna 2020 do júna 2021,“ uviedol a pokračoval: „Toto je teda sólo projekt, je to moja hudba aj moje texty, čo je tiež zmena oproti predchádzajúcim textom. Toto som si ,lajsol´ sám, veď počas tej korony s kým iným?“ zakončil vtipne. V nasledujúcom rozhovore sa, a nielen o albume, dozviete viac. Napríklad aj to, či sa na obrazovkách ešte objaví seriál Nový život a prečo sa Milov brat Budy zdráhal zúčastniť  na nahrávaní. Jeho dôvod je naozaj kuriózny.

 

 

 

Dva krsty, žiaden pohreb

 

Realizácia albumu si, samozrejme, postupne vyžiadala veľa spolupracovníkov. Najväčšia ťarcha padla na aranžéra Filipa Hittricha. Spoločne dali dokopy dielko s deviatimi piesňami a jednou inštrumentálkou.Je to pesničkový album, žánrovo vcelku pestrý; v skladbe Zrelá žena vychádzame z rocku, V Narodeninovej z balkánskej hudby, z folku v piesni My sme tu doma, blues je základom pre Love song, country zaznie zase v Rodičovskej,“ prebehol stručne jeho obsah.

 

img

 

Samotný album krstil dvakrát. Najprv v plnej paráde a s celou zostavou v Martine na festivale Dotyky a spojenia. Druhý, komorný krst, sa udial v bratislavskej predajni hudobnín. Bol pripravený zaspievať na ňom dueto s kolegyňou Barborou Švidraňovou, ale stala sa nemilá vec. Baša sa dostala do kontaktu s kolegom, u ktorého bolo podozrenie na COVID-19, preto musela zostať preventívne doma.

 

Nechýbala však krstná mama, ktorou sa v oboch prípadoch stala Milova kolegyňa z martinského divadla a spriaznená duša Jana Oľhová. Krstiaci nástroj, citrón, vysvetlila tým, že Milo už krstil svoje albumy tabakom i kávou, „čím sme vyčerpali všetky jeho pôžitkárske veci. Tak som navrhla, že dajme nejakú odmerku a kvapnime niečo presne, lebo má rád ešte aj citronádu,“ vysvetlila pobavene. Okrem toho mala na termín Presne ešte jeden dôvod. Je to jediné slovo, ktoré sa jej ušlo v už spomínanom klipe A predsa sa točí.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies