Bývalý nemecký kancelár Schröder vyzval na spustenie plynovodu Nord Stream 2

NETKY.SK • 3 August 2022, 21:22 • 2 min
Bývalý nemecký kancelár Schröder vyzval na spustenie plynovodu Nord Stream 2

MOSKVA – Bývalý nemecký kancelár Gerhard Schröder vyzval na čo najskoršie spustenie Nord Streamu 2 s cieľom znížiť finančnú záťaž pre Európanov. Uviedol to pre časopis Stern.

slovakia

left justify in out

Spustenie plynovodu môže byť podľa politika najjednoduchším spôsobom, ako vyriešiť akútny problém s nedostatkom paliva.

 

„Najjednoduchším riešením by bolo uviesť do prevádzky plynovod Nord Stream-2. A je to už hotové. Ak sa to naozaj zhorší, je tu tento plynovod a keďže obe vetvy plynovodu fungujú, nebudeme mať problémy so zásobovaním nemeckého priemyslu a nemeckých domácností,“ vysvetlil Schröder.

 

 

Expredseda nemeckej vlády tiež odsúdil odmietnutie projektu súčasnými orgánmi, pričom varoval pred budúcimi dôsledkami, medzi ktoré patrí predovšetkým pokles životnej úrovne obyvateľstva.

 

„Pre mnohých ľudí, ktorí už teraz musia počítať každý cent, to bude ešte ťažšie. A potom sa v Nemecku budú pýtať: prečo sa zaobchádzame bez plynu, keď máme plynovod Nord Stream-2? Prečo?“ dodal.

 

 

Schröder zároveň pripomenul závislosť nemeckého priemyslu od paliva a zdôraznil, že v dôsledku nedostatku plynu sa krajina môže čoskoro ocitnúť v bezprecedentnej situácii, keď Spolková sieťová agentúra bude musieť rozhodnúť o tom, ktorý z priemyselníkov bude odoberať plyn a ktorý nebude. Ako príklad uviedol najväčší chemický koncern BASF.

 

„Ak BASF prestane dostávať plyn, bude mať veľký problém a my Nemci ho budeme mať obrovský,“ zhrnul bývalý kancelár.

 

Schröder navštívil Rusko minulý týždeň. Pôvodne novinárom povedal, že bol v Moskve na dovolenke. Neskôr však jeho manželka So Yong Kim-Schroederová povedala pre Spigel, že bývalý nemecký kancelár neprišiel na dovolenku, ale rokovať o energetickej politike.

 

 

https://ria.ru/20220803/gaz-1806834494.html



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies