Premier League: Severolondýnske derby suverénne vyhral Arsenal

NETKY.SK • 27 September 2021, 10:17 • 2 min
Premier League: Severolondýnske derby suverénne vyhral Arsenal

LONDÝN – Arsenal je späť! V Severolondýnskom derby zdolal Tottenham 3:1.

slovakia

left justify in out

Mladý tím konečne ukázal svoje kvality

Po katastrofálnom úvode sezóny si fanúšikovia kanonierov konečne môžu užiť pocit víťazstva nad svojím odvekým rivalom. "Chlapci" Mikela Artetu predviedli fantastický výkon a Spurs nepustili vôbec do hry.

 

Už v 12. minúte poslal domácich do vedenia Emil Smith Rowe. Mladučký ofenzívny záložnik perfektne zužitkoval prihrávku od Bukaya Saku a kanonieri viedli 1:0.

 

Záloha Arsenalu jasne prehrávala stredopoliarov Spurs a všetko dirigoval famózny Odegaard. V 27. minúte sa znova menilo skóre. Kapitán Aubameyang sa vždy dokáže presadiť v NLD derby a dnešok nebol žiadnou výnimkou. Po asistencii od Smitha Rowa prekonal Llorisa a zvýšil na 2:0.

 

 

Trápiaci sa Harry Kane mal ďalší zo slabých zápasov a práve po jeho pošmyknutí sa Arsenal pustil do rýchlej akcie. Kane sa snažil celú akciu zastaviť, ale nakonec nešťastným sklzom iba posunul loptu k Sakovi a ten poslal domácich už do trojgólového vedenia. 

 

V druhom polčase sa hra pomerne vyrovnala. Spurs sa snažili zmenšiť ich trojgólové manko, pár fantastických zákrokov predviedol brankár Arsenalu Aaron Ramsdale, ale na strelu Sona zo 79. minúty už nemal nárok. Kórejčan znížil na 1:3, ale radosť domácich fanúšikov už nikto viac nepokazil.

 

Táto výhra Arsenalu znamená, že sa domáci dostali v tabuľke Premier League pred Tottenham a ak si tento herný prejav udržia, tak pohárová Európa vyzerá pred zverencov Mikela Artetu veľmi nádejne. 

 

 

City zdolalo Chelsea, Fernandés nezachránil United

V ďalšom z ostrosledovaných zápasov sa stretla domáca Chelsea s Manchestrom City. Chelsea podala možno aj lepší výkon ako City, no o jediný gól zápasu sa postaral útočník City Brazílčan Gabriel Jesus

 

 

Cez víkend sme boli svedkom prekvapivého výsledku na Old Trafford. Domáci Manchester United si nedokázal poradiť s Aston Villou, ktorá získala veľmi cenné 3 body.

 

O výhre Aston Villy rozhodol v 88. minúte obranca Hause. United mali jedinečnú možnosť vyrovnať v závere zápasu, no pokutový kop trestuhodne zahodila hviezda Manchestru Bruno Fernandés.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona