Matoviča mrzí útok médií pre jeho návrh reformy zvýšenia príspevku na dieťa

NETKY.SK • 10 Máj 2021, 06:52 • 2 min
Matoviča mrzí útok médií pre jeho návrh reformy zvýšenia príspevku na dieťa

BRATISLAVA - Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) odmieta "pritakávať" systému, ktorý slovenské matky "trestá" nižšou mzdou a dôchodkom za to, že vychovávali deti.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol vo svojom profile na sociálnej sieti, odmieta akceptovať aj fakt, že najviac ohrozenými chudobouslovenské rodiny s deťmi. Napísal to v súvislosti s predstavenou daňovo-odvodovou reformou, v ktorej oznámil zavedenie príspevku 200 eur na dieťa mesačne až do jeho dospelosti.

 

Súvisiaci článok: Minister Matovič ohlásil zvýšenie prídavku na dieťa. Po novom to bude 200 eur


"Dzurindov, Radičovej, Ficov či Pellegriniho sociálny štát‘ poskytoval pracujúcim rodičom cca 40 eur mesačne na dieťa. Môj cieľ je dosiahnuť pri pracujúcom rodičovi 200 eur mesačne na každé dieťa v rodine, teda 5-krát viac, aj keď sa to mnohým zdá úplné sci-fi," pokračoval s tým, že ho mrzí "frontálny útok" médií voči plánu pomôcť rodinám.

 

img

 

"Mrzia ma útoky ľudí, pre ktorých je hodnota rodiny nula. Mrzia ma útoky a klamstvá SaS o 25 % DPH s cieľom vopred naštvať čo najviac ľudí," doplnil.

Ako minister financií dodal, pri nepracujúcich rodičoch plánuje zaviesť príspevok 100 eur. Podmienkou bude podľa Matoviča aj "vzorová dochádzka do školy či škôlky, ak bude nariadená".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies