LOH 2020: Sumár z nedele 1. augusta

NETKY.SK • 1 August 2021, 18:59 • 2 min
LOH 2020: Sumár z nedele 1. augusta

TOKIO - Sabbatini prepísal históriu slovenského golfu. Na olympijskom turnaji predviedol fantastický výkon a vybojoval striebornú medailu.

slovakia

left justify in out

Golf

Neskutočné! Fantastický výkon slovenského reprezentanta Roryho Sabbatiniho, ktorý získal pre Slovensko ďalšiu medailu na olympijských hrách v Tokiu. 

 

Nedeľa v podaní Sabbatiniho bola ako z inej planéty, v záverečnom dni golfového turnaja odohral ihirsko na 61 úderov a svoje celkové skóre vylepšil na -17 úderov pod par.

 

Po zmiešaných výkonoch bol Sabbatini po 3. kole na delenom 10. mieste, ale posledný deň bol ako keby z iného repertoára. Zlatú medailu vyhral Američan Xander Schauffele, ktorý mal obrovské problémy na 14. jamke a spät do vedenia sa dostal až na 17. jamke. 

 

Sabbatínimu ušlo zlato nakoniec iba o jeden jediný úder, pre Slovensko to znamená prvú medailu v histórii OH v golfe. 

 

"Som v úžase. Po tom, ako som hral včera, som nečakal, že teraz budem v tejto pozícii. Keď som sem dnes prišiel, nemal som od seba príliš veľké očakávania.

No proste to dnes všetko išlo ako po masle, bol to jeden z tých zriedkavých dní na ihrisku, keď všetko vychádza. Je to jeden z najväčších úspechov mojej golfovej kariéry," radoval sa Sabbatini po zisku striebornej medaile.

 

 

Atletika

Slovenská kladivárka Martina Hrašnová sa nedokázala prebojovať do finálových súbojov, pre Martinu to bol jej osobne najhorší výkon počas jej štvrtej účasti na OH. 

 

Martina nastúpila v kvalifikačnej skupine B, kde obsadila až 14. miesto. Celkovo to bola nakoniec až 25. priečka z 31 účastníkov. Najdlhší pokus Slovenky mal hodnotu 66,63 metra, za limitom zaostala o 7 metrov. 

 

"Tento výsledok nevyzerá veľmi dobre. Vedela som, že na finále potrebujem prekonať môj najlepší tohtoročný výkon, čo znamenalo riskovať.

Takže som si povedala, že buď budem v prvej dvanástke, alebo na tom, čo bude ďalej, nezáleží. Nevyšlo to, ale chcela som sa pokúsiť o nemožné. Žiaľ, vyšlo to takto," uviedla sklamaná Hrašnová

 

V jednej z najznámejších disciplín v behu na 100 m sa medaily rozdelili prekvapivo, zlato putuje do TalianskaMarcell Jacobs vyhral ostrosledovanú disciplínu s časom 9,80 s a vylepšil európsky rekord. Na druhom mieste dobehol Američan Fred Kerley, ktorému chýbali na Taliana 4 stotiny sekundy. Tretie miesto patrí Kanaďanovi Andre de Grassovi s výkonom 9,89 s.

 

 

Jacobs nezískal jediný dnešný taliansky triumf, vo výške sa zlato po vzájomnej dohode oboch aktérov muselo rozdeliť. Talian Gianmarco Tamberi a katarský atlét Mutaz Essa Baršim figurovali na spoločnom prvom mieste a po džentlmenskej dohode odmietli záverečné rozskakovanie o prvé miesto. 

 

"Pozreli sme sa na seba a bolo to bez diskusie. Chcel som, aby sme zostali kamaráti. Ja som na vrchole desať rokov a na toto som čakal veľmi dlho," povedal po konci súťaži Baršim

 

 

Tenis

Zlatá medaila pre Nemecko! Alexander Zverev si po vyradení Novaka Djokoviča vytvoril obrovskú šancu na zisk olympijského zlata, vo finálovom zápase už nezaváhal a zdolal Rusa Khachanova s prehladom 2:0 na sety. 

 

Prvý set vyhral Nemec 6:3 a v druhom sete to bola ešte o niečo jednoduchšia záležitosť a zvíťazil 6:1. Zverev vybojoval historicky prvú zlatú medailu na OH pre mužský nemecký tenis. Doposiaľ najbližšie k tomu bol Tommy Haas, ktorý bol strieborný.

 

 

Benčičová neskompletizovala svoj double a spolu s jej partnerkou Golubičovou nestačili na dvojicu Krejčíková/Siniaková vo finále olympijského turnaja.

 

Krejčíková a Siniaková si museli tvrdo vybojovať prvý set, v ktorom zvíťazli pomerom 7:5, ale v druhom sete súperkám došla energia a česká dvojica ho vyhrala 6:1.

 

Po striebre Markéty Vondroušovej je na svete ďalší cenný tenisový triumf pre Česko.

 

 

Bedminton

Číňanka Jü Fen Čche zdolala Taiwanku Jing Tchaj a ovládla bedmintonový turnaj pod piatimi kruhmi. Vo vyrovnanom zápase musel rozhodnúť až tretí set, v ktorom Čiňanka zvíťazila 21:18 a celkovo 2:1 na sety.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies