Bratislava sa pridá k vyspelým svetovým metropolám, zavedie nízkoemisné zóny

NETKY.SK • 27 Jún 2019, 11:28 • 2 min
Bratislava sa pridá k vyspelým svetovým metropolám, zavedie nízkoemisné zóny

Hlavné mesto čoskoro začne v záujme znižovania emisií regulovať automobilovú dopravu.

slovakia

left justify in out

Tak ako každé väčšie mesto, aj Bratislava sa dlhodobo pasuje s problémom množstva automobilov, ktoré dennodenne zapĺňajú ulice a spôsobujú masívne dopravné zápchy a zdržania. To je, samozrejme, zaťažujúce nielen pre jednotlivých účastníkov cestnej premávky, ale aj pre životné prostredie.

 

img

 

Mnohé svetové metropoly postupne začínajú zavádzať opatrenia, ktoré by nejakým spôsobom limitovali počet automobilov v určitých častiach miest. Ide napríklad o rôzne poplatky či „mýta“, ktoré sa pri vstupe do danej oblasti autom platia a sú často také vysoké, že si šofér dvakrát premyslí,  či predsa len nezvolí radšej hromadnú dopravu.

 

Aj Bratislava sa rozhodla zaviesť obdobný systém. Malo by ísť o takzvané nízkoemisné zóny. V týchto miestach bude doprava následne regulovaná takým spôsobom, aby sa udržiavala alebo zlepšovala kvalita ovzdušia.

 

img

 

Ako presne by sa mala doprava v jednotlivých častiach hlavného mesta regulovať ešte známe nie je, na presnom znení dodatkov sa musia dohodnúť jednotlivé zastupiteľstvá. Už teraz je však známe, že by sa k takejto iniciatíve pridali viaceré bratislavské mestské časti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona