Bývalého UFC bojovníka mal na lopate: Štefan Vojčák zaznamenal prvú kariérnu porážku

NETKY.SK • 16 Júl 2023, 11:30 • 2 min
Bývalého UFC bojovníka mal na lopate: Štefan Vojčák zaznamenal prvú kariérnu porážku

BRATISLAVA - Slovenský MMA bojovník Štefan Vojčák má za sebou neúspešnú premiéru v organizácii KSW. V nej nestačil na Srba Darka Štošiča, ktorý Vojčáka knokautoval v 3. kole. Zápas bol však veľmi vyrovnaný a pred rozhodujúcou kombináciou srbského bojovníka bol Vojčák bližšie k víťazstvu než súper. To ale nedotiahol do konca a so skóre 6-1 by sme ho najbližšie mali vidieť na jednom z galavečerov organizácie RFA.

slovakia

left justify in out

Nedokončená otočka

 

Aj keď prvé kolo bol Štošič presnejší a tvrdší, víťazstvo v kapse ešte nemal. V druhom kole totiž Vojčák začal preberať, dostal sa do tempa a dokázal súpera zasahovať aj v postoji. Podobne na tom bol aj v 3. kole, v ktorom sa zdalo, že slovenský bojovník úspešne dokončí otočku. Po solídne začatom treťom kole však prišiel rozhodujúci moment zápasu.

Pravý overhand Štošiča našiel svoj cieľ a Vojčáka poriadne roztancoval. Rozhodujúcu boxerskú kombináciu Srb zakončil ďalšou pekelnou pravačkou, ktorou slovenského ťažkotonážnika ukončil. Štošič po zápase opäť vyzval šampióna Phila De Friesa, ktorý mal na tom istom turnaji hlavný zápas. V ňom zdolal Szymona Bajora tesne pred koncom 2. kola a obhájil titul ťažkej váhy KSW.

 

Návrat do RFA?

 

Aj keď Štefan Vojčák predviedol skvelý výkon a rozhodne si zaslúži ďalšiu šancu predstaviť sa v KSW, najbližšie by sme ho opäť mali vidieť na domácej scéne. V súvislosti s jeho menom sa čoraz častejšie skloňuje potenciálna titulová bitku o post šampióna ťažkej váhy, kde ako najvážnejší kandidát na súpera sa javí Lajos Papp.

 

Slovensko-maďarský bojovník však v súvislosti s potenciálnym zápasom proti Vojčákovi pripomenul, že sú kamaráti a sparing partneri, ktorí si pravidelne pomáhajú v príprave. Je teda otázne, kto najbližšie Vojčáka preverí a či jeho duel bude opäť v organizácii RFA, kde má dohodnuté striedavé štarty spolu s KSW.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
RFA / Marek Nemček Foto: RFA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies