Nezvestná Madie McCannová bola zavraždená! Polícia po 14 rokoch pozná páchateľa

NETKY.SK • 12 Október 2021, 17:26 • 2 min
Nezvestná Madie McCannová bola zavraždená! Polícia po 14 rokoch pozná páchateľa

BERLÍN - Madeleine McCannová zmizla v roku 2007 z apartmánu v Praia da Luz. Dlhé roky vyšetrovatelia nevedeli objasniť tento prípad, teraz však prokurátor hovorí, že má k dispozícii silné dôkazy a vraha za mrežami!

slovakia

left justify in out

Nemeckí vyšetrovatelia sú si na sto percent istí, že odsúdený pedofil Christian Brückner zavraždil Madeleine McCannovú. Tá ako 3-trojročná zmizla z apartmánu v portugalskom letovisku Praia da Luz ešte v roku 2007

 

Od zmiznutia ubehlo 14 rokov

Napriek rozsiahlemu vyšetrovaniu a pátraniu po nezvestnom dievčatku sa viac ako dekádu nepodarilo objasniť tento prípad. Zlom nastal až minulý rok, keď v putách polície skončil Brückner, ktorý bol usvedčený zo znásilnenia 72-ročnej Američanky žijúcej v Praia da Luz, odkiaľ zmizla aj Madeleine.

 

img

 

Nemecký prokurátor Christian Wolters ešte počas minulého týždňa rodičov Gerryho a Kate McCannovcov uistil, že súdny proces s vinníkom sa začne ešte pred Vianocami. Verejnosť ubezpečil, že prokuratúra disponuje "nepriestrelnými dôkazmi“, ktoré povedú k usvedčeniu páchateľa. Zároveň vyjadril nádej, že po dlhých 14 rokoch sa tento prípad podarí uzavrieť.

 

Telo Madie sa nikdy nenašlo

Wolters však v najnovšom rozhovore pre britský denník Mirror povedal, že vyšetrovatelia nemajú pochýb o tom, že Brückner Madie zavraždil. Sme si istí, že máme muža, ktorý ju uniesol a zavraždil," uviedol prokurátor. Týmto sa to však celé ani zďaleka nekončí, práve naopak, začína.

 

Na základe dôkazov musí prokuratúra postaviť silnú a presvedčivú obžalobu a vraha Madie usvedčiť. Keďže si Brückner už odpykáva trest za znásilnenie dôchodkyne z USA, tím vyšetrovateľov má časovú výhodu. „Nejde iba o to, aby sme ho obvinili, chceme ho obviniť s čo najlepším možným dôkazom," vysvetlil nemecký prokurátor.

 

img

 

Ako pripomína portál tvnoviny.sk, zlomení rodičia zmiznutej Madie boli už pred časom informovaní o tom, že je ich dieťa mŕtve. Čo vyšetrovateľov viedlo k tomuto záveru, nie je známe. Telo ani pozostatky malého dievčatka neboli nikdy objavené

 

„Stále máme veľa otázok. Nedávalo by zmysel obviniť ho skôr, než budeme mať všetky odpovede, ktoré nás v našom postoji utvrdia," doplnil Wolters.

 

Súvisiaci článok: Vo vyšetrovaní nezvestnej Maddie nastal zlom! Prvé obvinenia padnú ešte pred Vianocami

 

Odsúdedný pedofil

Christian Brückner žil v čase únosu malej Maddie v tom istom letovisku, z ktorého bolo dievčatko unesené. Polícia tiež upozornila, že vykrádal hotelové izby či turistické apartmány.

 

Je veľmi pravdepodobné, že s podobným úmyslom vnikol aj do apartmánu McCannovcov. Keďže tam spalo dievčatko bez dozoru rodičov spolu so svojimi súrodencami, nič mu nebránilo v tom, aby ju uniesol a zabil.

 

img

 

V Brücknerovom prípade by nešlo o ojedinelý takýto čin. V minulosti bol odsúdený za sexuálne deviácie páchané na deťoch.

 

Vyšetrovatelia prišli na to, že zločinec sa v čase zmiznutia malého dievčatka pohyboval v okolí hotela. Vysielač totiž zachytil jeho mobilný telefón. Brückner čelí podozreniam zo spáchania piatich sexuálnych zločinov. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Polícia uzavrela oblasť v letovisku, kde zmizla Madeleine McCannová



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies