Peru vyhlásilo mimoriadny stav na zastavenie nelegálnej migrácie

NETKY.SK • 27 Apríl 2023, 10:30 • 2 min
Peru vyhlásilo mimoriadny stav na zastavenie nelegálnej migrácie

LIMA - Peruánska prezidentka Dina Boluarteová vyhlásila v noci na štvrtok mimoriadny stav s cieľom obmedziť prílev nelegálnych migrantov prichádzajúcich z územia susedného Čile. Oznámila tiež, že na hraničných priechodoch budú nasadení vojaci.

slovakia

left justify in out

Stovky migrantov, ktorí podľa Organizácie Spojených národov (OSN) pochádzajú najmä z Haiti a Venezuely a až doposiaľ žili v Čile, sú už niekoľko týždňov uviaznutí v blízkosti hranice medzi čilským mestom Arica a peruánskou Tacnou. Mnohí z nich tvrdia, že sa len snažia dostať naspäť do svojej vlasti, prípadne že chcú pokračovať v ceste do Spojených štátov.

 

Peruánska vláda na hraničné priechody vyslala už približne 200 príslušníkov policajného zboru, čím chce zároveň zamedziť cezhraničnej trestnej činnosti. Boluarteová tiež uviedla, že okrem polície budú na hraniciach s Čile, Bolíviou, Brazíliou, Ekvádorom a Kolumbiou hliadkovať aj oddiely peruánskej armády. Prezidentka nespresnila, dokedy by mal mimoriadny stav v Peru trvať, ani to, ako ovplyvní životy miestnych obyvateľov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies