Bývalého titulového vyzývateľa čaká drastické chudnutie z ťažkej váhy: Bude to ťažké, ale chcem titul

NETKY.SK • 2 Máj 2024, 09:59 • 2 min
Bývalého titulového vyzývateľa čaká drastické chudnutie z ťažkej váhy: Bude to ťažké, ale chcem titul

Slovensko-maďarský MMA bojovník Lajos Papp sa naposledy predstavil na RFA 14 v Košiciach v titulovom zápase s Tomášom Možným. V ňom ťahal za kratší koniec, keď ho Možný ukončil v 2. kole na TKO. Papp sa rozhodol zmeniť váhovú kategóriu a teraz ho čaká premiéra v 93-ke proti Jakubovi Kůčovi.

slovakia

left justify in out

Zápas sa uskutoční v Nových Zámkoch, v podstate na Pappovej domácej pôde. Duel je súčasťou galavečera RFA x IAF Warm Up, ktorý prebehne 18. mája. Vstupenky sú dostupné v sieťach Predpredaj a Ticketportal.

 

Lakeť do zátylku
V súboji o kráľa ťažkej váhy RFA boli karty rozdané jasne. Papp mal dominovať na zemi, Možný v postoji. Presne tak aj zápas vyzeral a Papp dostal Možného rýchlo pod seba a dokonca sa mu podarilo prejsť do plného mountu. K ukončeniu však neprišlo a vyšťavený Papp už v 2. kole nemal žiadny nárok.
 
Rodák z Komárna sám po zápase nevedel popísať, čo mohol v zápase spraviť inak. „Neviem, čo som mohol urobiť inak. Z mojej strany to nebol najlepší výkon, ale problém bol, že som v prvých 30 sekundách dostal lakeť do zátylku. Necítil som si ruky ani nohy,“ upozornil na kľúčový moment zápasu z jeho pohľadu.

 

Presun do poloťažkej váhy
Teraz stojí pred Pappom ďalšia prekážka v podobe Jakuba Kůču. Nebude to však jeho jediný súper, keďže v nadchádzajúcom súboji sa premiérovo predstaví v poloťažkej váhe do 93 kilogramov. „Všetko je dobré. Trénujem tvrdo, ale mám trochu problémy s váhou, keďže musím chudnúť 17 kíl. Zhadzovať z ťažkej váhy do 93-ky je veľmi ťažké."
 
Držím diétu, ale stále mám okolo 107 kg, takže mám ešte čo robiť. Na váhe a v zápase ale už bude dobre, cítim sa dobre a mám silu,“ popisuje Lajos Papp svoj súčasný stav. Čaká ho tak ťažký boj s váhou, ktorý plánuje zvádzať aj ďalšie zápasy. Pappov cieľ v 93-ke je dopracovať sa k titulu RFA."
 
V poloťažkej váhe chcem titul. Po prvom zápase aj v ťažkej váhe som povedal, že chcem titul. Ťažká váha mi nevyšla, ale potom sa do nej môžem vrátiť,“ povedal bývalý titulový vyzývateľ. Ako mu pôjde chudnutie a ako bude vyzerať jeho premiéra v novej divízii, zistíme už 18. mája na RFA x IAF Warm Up v Nových Zámkoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
RFA, zdroj: RFA/Matúš Zeťák
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies