OĽaNO poslalo SaS tvrdý odkaz: Sulík povalil ďalšiu demokratickú vládu!

NETKY.SK • 25 Marec 2021, 15:41 • 2 min
OĽaNO poslalo SaS tvrdý odkaz: Sulík povalil ďalšiu demokratickú vládu!

Líder liberálov a bývalý minister hospodárstva uprednostnil vlastnú ministerskú stoličku pred budúcnosťou krajiny, čo je poľutovaniahodné. V tlačovej správe to uviedlo hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO).

slovakia

left justify in out

"Teraz je na zodpovednosti nás, zostávajúcich koaličných strán, aby sme spoločnými silami snahe rozbiť vládu zabránili, tento útok ustáli, našli dohodu a vyviedli krajinu z politickej krízy," píše sa vo vyhlásení najsilnejšieho koaličného subjektu.

 

 

Vyjadrenie SaS
Strana SaS v tejto súvislosti zdôraznila, že po požiadavke premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) podal Richard Sulík demisiu, čím sa stotožnil s tvrdením OĽaNO, že uprednostniť vlastnú stoličku pred budúcnosťou krajiny je poľutovaniahodné.

 

"Očakávame, že to isté spraví teraz aj Igor Matovič a podá demisiu tak, ako sľúbil. Tým sa otvorí cesta k plodným rokovaniam o rekonštrukcii vlády," zdôraznili v stanovisku liberáli.

 

img

 

Zároveň doplnili, že tri vládne strany, teda OĽaNO, Sme rodina a Za ľudí, majú spolu minimálne 80 poslancov. Tým pádom môžu vládnuť s dostatočnou rezervou. "Vládu sme teda nepovalili a ani to nie je na základe jednoduchých počtov možné," dodala SaS.

 

Politológ Mesežnikov však zastáva v článku Mesežnikov o aktuálnej situácii: Bez SaS hrozí, že koalícia nebude mať väčšinu v NRSR iný názor.

Sulík na tlačovej konferencii povedal, že SaS pozastavuje dnešným dňom účasť v koalícii. Účasť bude pozastavená dovtedy, kým predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) nepodá demisiu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona