Burger King predstavil kontroverznú reklamnú kampaň

NETKY.SK • 24 Február 2020, 11:54 • 2 min
Burger King predstavil kontroverznú reklamnú kampaň

Reštaurácie a fastfoody sa v nás snažia vyvolať hlad svojimi pôsobivými fotkami jedál. Fastfoodový reťazec Burger King však zverejnil reklamu, na ktorej jeho burger pôsobí plesnivo.

slovakia

left justify in out

 

Nie je to vskutku tradičný spôsob, akým by sa firma tohto typu snažila propagovať svoje produkty. Pohľad na plesnivý burger Whopper vyvoláva všetko, len nie chuť sa do neho zahryznúť. Reklama veľmi jednoducho zachytáva 34-denný "život" burgra tohto reťazca. Hrá pritom na veľmi jednoduchú a v dnešných dňoch veľmi populárnu nôtu - absenciu umelých konzervantov.

 

Najpopulárnejší burger

Snáď na každého užívateľa internetu historicky niekedy vyskočila fotografia niekoľko rokov starého hamburgeru či hranolčekov z konkurenčného zariadenia, ktoré vyzerali skoro ako čerstvo naservírované.

 

 

A to je ten žolík, ktorého sa rozhodli tvorcovia reklamy použiť. Čo na tom, že na tom boli v minulosti burgery tohto reťazca úplne rovnako. Človek by ale vzhľadom k tejto kampani skoro čakal, že túto zmenu aktuálne zavádza vo všetkých svojich reštauráciách. To by sa však zmýlil.

 

 

Burger King uvádza do predaja svoj najpopulárnejší burger Whopper bez konzervantov zatiaľ len v niekoľkých európskych krajinách vrátane Francúzska, Švédska a Španielska a vo zhruba 400 zo 7346 reštaurácií v USA.

 

Bez konzervantov na celej planéte

Ak však pôjde všetko podľa plánu, mal by sa burger bez konzervantov servírovať po celom svete do konca roka 2020. Bez konzervantov budú okrem žemle a mäsa tiež cibuľa, šalát, paradajka, uhorky i majonéza.

 

"Krása ozajstného jedla je v tom, že sa kazia," okomentoval reťazec svoj reklamný klip na Twitteri. Odozvy na novú reklamu sú zo strany zákazníkov zatiaľ naskrz pozitívne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona