Buffettov Berkshire Hathaway kupuje podiel vo výrobcovi lakov Axalta

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 19:35 • 2 min
Buffettov Berkshire Hathaway kupuje podiel vo výrobcovi lakov Axalta

NEW YORK - Spoločnosť Berkshire Hathaway amerického miliardára Warrena Buffetta kupuje takmer 10-% podiel v spoločnosti Axalta Coating Systems, ktorá vyrába ochranné laky a iné produkty používané v automobilovom, ako aj v ďalších priemyselných sektoroch. Informovala o tom agentúra AP s tým, že za spomínaný podiel zaplatí Berkshire Hathaway 560 miliónov USD (516,27 milióna eur).

slovakia

left justify in out

Axalta Coating Systems oznámila, že Berkshire kupuje celkovo 20 miliónov jej akcií, pričom za jednu zaplatí súčasnému vlastníkovi, ktorým je firma súkromného kapitálu Carlyle Group, 28 USD. To je o niečo menej, než zaznamenala na záver obchodovania v pondelok (6.4.), keď cena jednej akcie spoločnosti Axalta dosiahla 28,33 USD. Po uskutočnení transakcie zostane spoločnosti Carlyle Group vo firme Axalta Coating Systems 45-% podiel.

 

Konglomerát Berkshire Hathaway kontroluje firmy vo viacerých priemyselných odvetviach, od energetických podnikov cez nákladnú železničnú dopravu až po poisťovníctvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies