Dva slovenské obchodné reťazce končia s vajciami z klietkových chovov

NETKY.SK • 1 August 2019, 11:19 • 2 min
Dva slovenské obchodné reťazce končia s vajciami z klietkových chovov

Slovenské obchodné reťazce Kraj a Terno sa prisľúbili, že úplne skončia s predajom vajec z klietkového chovu. Chcú prispieť o ochrane zvierat.

slovakia

left justify in out

Klietkové chovy sú v poslednom období diskutovanou témou. K dispozícii je aj petícia, ktorá zbiera podpisy ľudí na to, aby sa podarilo presadiť ich úplný zákaz. Takýto spôsob chovov je totiž  k zvieratám mimoriadne nešetrný a uvedomuje si to čoraz viac spotrebiteľov.

 

img

 

Ľudia sa o to, čo jedia začínajú zaujímať čoraz viac. V období, kedy je planéta zamorená plastami a v dôsledku znečistenia dochádza aj ku klimatickým zmenám, sa začíname vracať k alternatívam v podobe BIO alebo lokálnych farmárskych produktov. Práve preto stúpa aj spotrebiteľský záujem o vajcia zo šetrnejších chovov. Zákazník sa zaujíma o podmienky, v akých hospodárske zvieratá žijú. A práve tomuto „trendu“ sa rozhodli vyhovieť aj dva slovenské obchodné reťazce Terno a Kraj.

 

img

 

Ako uviedli, od roku  sa zaväzujú k ukončeniu predaja vajíčok z klietkových chovov. „Pri výbere dodávateľov uprednostňujeme lokálnych producentov či farmárov, pre ktorých je kvalita potravín a ich dobrý vzťah k prírode samozrejmosťou. Intenzívne hľadáme nových dodávateľov vajec z voľného výbehu. Podarilo sa nám zabezpečiť vajíčka od slovenského dodávateľa Kovačik Farm, ktorý chová sliepky v obci Trebašovce, kde majú zabezpečené veľmi dobré podmienky. Vajíčka z klietkového chovu budeme postupne vyraďovať podľa toho, ako sa nám bude dariť nahrádzať ich produkciou z voľného výbehu. Záleží na tom nielen nám, ale aj našim zákazníkom,“ vysvetlil generálny riaditeľ spoločnosti TERNO real estate Stanislav Čajka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies