United Airlines ruší na ďalší mesiac lety strojmi Boeing 737 Max

NETKY.SK • 26 Máj 2019, 14:39 • 2 min
United Airlines ruší na ďalší mesiac lety strojmi Boeing 737 Max

NEW YORK - Americká letecká spoločnosť United Airlines ruší na ďalší mesiac lety strojmi Boeing 737 Max, ktorých používanie je pozastavené pre dve tragické nehody.

slovakia

left justify in out

Firma United Airlines uviedla, že stroje Max vylúčila zo svojho cestovného poriadku do 3. augusta a v dôsledku toho počas júna a júla zruší približne 2 400 letov. Prepravcovia Southwest a American, ďalšie dve americké letecké firmy, ktoré majú stroje Max, už skôr zo svojich cestovných poriadkov vylúčili tieto lietadlá aj na august.

Výrobca lietadiel Boeing robí zmeny softvéru kontroly letu, ktorý podľa vyšetrovateľov zohral rolu pri haváriách v Indonézii a Etiópii. Očakáva sa, že Boeing onedlho americkému Federálnemu leteckému úradu (FAA) formálne na schválenie predloží zmeny a návrhy na dodatočný výcvik pilotov. Úradujúci šéf FAA Daniel Elwell však uviedol, že úrad nedovolí návrat stroja Max na oblohu, kým nebude presvedčený, že lietadlo je bezpečné.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona