Rusko sťahuje obrovské vojsko, ktoré zhromaždilo na hraniciach s Ukrajinou

NETKY.SK • 22 Apríl 2021, 14:24 • 2 min
Rusko sťahuje obrovské vojsko, ktoré zhromaždilo na hraniciach s Ukrajinou

MOSKVA - Minister obrany Sergej Šoga to oznámil vo svojom prejave.

slovakia

left justify in out

 Podľa ministra obrany ruská armáda preukázala svoju pripravenosť brániť krajinu.  Informoval o tom portál The Moscow Times. 

 

Manévre sa uskutočnili v čase, keď Ukrajina a jej západní spojenci vyjadrujú znepokojenie nad koncentráciou ruských vojsk pozdĺž hranice s Ukrajinou. Podľa USA a Organizácie Severoatlantickej zmluvy (NATO) sú počty vojakov na hranici najvyššie od roku 2014.

 

To na Západe vyvolalo vlnu nevôle - Spojené štáty americké obvinili Rusko z provokácií a eskalácie napätie, zatiaľ čo rovnaké výčitky smerovalo aj Rusko smerom k západným mocnostiam. Rusi sa taktiež bránili tým, že svoje vojsko môže po ich územii presúvať akokoľvek si zaumieni.

 

„Vojaci preukázali obrannú schopnosť a rozhodol som sa ukončiť cvičenia v južnom a západnom vojenskom okruhu,uviedol minister.
 

 

Súvisiaci článok: Minister obrany potvrdil informácie o 100-tisíc ruských vojakov rozmiestnených neďaleko Ukrajiny. Sú v útočnej formácii

 

Vojská by podľa ministra mali začať stahovať už zajtra 23. apríla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies