Budú dražiť petíciu za Micka Jaggera v Mechanickom pomaranči

NETKY.SK • 17 Október 2015, 17:57 • 2 min
Budú dražiť petíciu za Micka Jaggera v Mechanickom pomaranči

LONDÝN - Petícia za obsadenie britského rockového hudobníka Micka Jaggera vo filmovej adaptácii románu Mechanický pomaranč, ktorú podpísali členovia The Beatles, pôjde do dražby.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatdvaročný spevák frontman kapely The Rolling Stones mal údajne záujem o účinkovanie v projekte, ktorý v minulosti pripravoval scenárista Terry Southern. Prostredníctvom petície signatári žiadali tvorcov filmu, aby Jaggerovi pridelil úlohu hlavného hrdinu, pričom ostatní členovia The Rolling Stones sa mali predstaviť ako jeho kumpáni a The Beatles mali nahrať soundtrack. Okrem členov The Beatles sa pod žiadosť podpísala napríklad aj Marianna Faithful. Projekt sa ale nikdy nerealizoval a adaptáciu románu Anthonyho Burgessa napokon na plátna kín priniesol v roku 1971 Stanley Kubrick. Podľa organizátorov aukcie by dokument mohol vyniesť medzi 11-tisíc až 16 tisíc britských libier (v prepočte približne 15-tisíc až 21,7 tisíc eur).


The Rolling Stones vznikli v roku 1962. Mick Jagger s Keithom Richardsom, Charliem Wattsom a Ronniem Woodom v roku 2012 oslávili 50. výročie vzniku kapely, pri príležitosti ktorého pre priaznivcov pripravili aj kompiláciu Grrr! (2012). Tá okrem starších piesní obsahuje aj dve nové skladby One More Shot a Doom And Gloom. Niekoľkonásobní držitelia Grammy majú na konte hity ako (I Can't Get No) Satisfaction, Wild Horses, Brown Sugar, Paint It Black, Jumpin' Jack Flash, Street Fighting Man, Honky Tonk Women, You Can't Always Get What You Want, Gimme Shelter, Angie či Start Me Up. Podľa odhadov predali okolo 250 miliónov kópií nahrávok. Desať ich štúdioviek je v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone a v roku 2004 kapelu tento magazín zaradil na štvrtú priečku rebríčka 100 najlepších interpretov všetkých čias. V roku 1989 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.


The Beatles vznikli v roku 1960 v Liverpoole a dodnes ich hudobní kritici považujú za jednu z najlepších a najvplyvnejších kapiel všetkých čias. Vo Veľkej Británii nahrali a vydali dvanásť štúdiových albumov. Kapela má na konte desať prestížnych cien Grammy, vrátane Grammy za celoživotný prínos. Formácia získala aj Oscara, a to za skladbu Let It Be z rovnomenného dokumentárneho filmu z roku 1970. V roku 1988 The Beatles uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Medzi najväčšie hity skupiny patria skladby ako napríklad Please Please Me, She Loves You, Help!, Ticket to Ride, Yesterday, All You Need Is Love, Hey Jude, Come Together, All My Loving, A Hard Day's Night alebo And I Love Her. Speváka a gitaristu Johna Lennona zavraždil v roku 1980 v New Yorku Mark David Chapman a gitarista George Harrison v roku 2001 podľahol rakovine. Zvyšní členovia, Paul McCartney (basgitara, spev) a Ringo Starr (bicie, spev) sú stále hudobne aktívni.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies