Clint Eastwood natáča nový film Porotca č. 2 s Nicholasom Houltom a Toni Collette

NETKY.SK • 20 Apríl 2023, 17:45 • 2 min
Clint Eastwood natáča nový film Porotca č. 2 s Nicholasom Houltom a Toni Collette

92-ročná hollywoodska ikona Clint Eastwood bude režírovať film štúdia Warner Bros. Bude z prostredia súdneho procesu a zahrajú si v ňom Nicholas Hoult a Toni Collette.

slovakia

left justify in out

Clint Eastwood - legendárny herec a režisér stojaci za filmami ako Unforgiven, Million Dollar Baby a Bridges of Madison County - sa pripravuje na natočenie ďalšieho filmu pre svoje dlhoročné štúdio Warner Bros.

 

92-ročný Eastwood je v procese obsadzovania Nicholasa Houlta a Toni Collette do svojho filmu Juror No. 2 (Porotca č. 2), drámy z právneho prostredia, ktorá sa bude odohrávať v štúdiách bratov Warnerovcov. Po mesiacoch snahy nájsť tú správnu kombináciu hercov a po týždňoch rozhovorov s Houltom a Collette, boli zverejnené oficiálne ponuky týmto hercom vo štvrtok.

 

img

92-ročný hollywoodsky veterán Clint Eastwood

 

Dej filmu Porotca č. 2 sa bude odohrávať počas procesu vraždy a sleduje porotcu, ktorého má hrať Hoult. Ten si uvedomuje, že smrť istej obete mohol spôsobiť on. Musí sa rozhodnúť, či zmanipulovať porotu, aby sa zachránil, alebo odhaliť pravdu a udať sa. Toni Collette by mala údajne hrať prokurátorku.

 

Začiatok natáčania sa odhaduje na polovicu júna, kedy bude mať Eastwood už 93 rokov. Keď sa teda začnú otáčať kamery, sa Eastwood stane jedným z najstarších stále pracujúcich filmárov.

 

Eastwoodovým posledným filmom bol Cry Macho, moderný western vydaný v roku 2021. Eastwood si tiež aj zahral v tomto filme, ktorý nebol moc dobre prijatý. Zdroje hovoria, že herec-režisér chcel nájsť posledný projekt, aby mohol odísť k západu slnka so vztýčenou hlavou. Našiel scenár od Jonathana Abramsa a rozhodol sa, že toto bude ten pravý. Boli urobené niektoré prepisy, aby sa zmenil vek určitých postáv, a taktiež bola pridaná aj vedľajšia úloha. Eastwood sa snažil obsadiť projekt od konca minulého roka menami ako napríklad Charlize Theron.

 

Eastwood produkuje film spolu s Adamom Goodmanom, bývalým produkčným prezidentom spoločnosti Paramount. Produkujú ho taktiež aj Tim Moore, Matt Skiena a Jessica Meier. Výkonnými producentmi filmu sú Ellen Goldsmith-Vein a Jeremy Bell z The Gotham Group, ktorí spracúvavajú scenáre v Hollywoode už vyše 15 rokov. 

 

Po tom, čo sa Clint Eastwood preslávil ako herec vo filmoch ako Dirty Harry a The Good, the Bad, and the Ugly, začal preberať réžiu svojich filmov, pričom mnohokrát plnil dvojitú funkciu tým, že hral hlavnú alebo vedľajšiu úlohu vo svojich filmoch. Získal viacero nominácií na Oscara za najlepšiu réžiu vo filmoch ako Letters from Iwo Jima a Mystic River, a získal dvoch Oscarov za réžiu filmov Unforgiven a Million Dollar Baby, ktoré boli ocenené v kategórii najlepší film. Jeho filmy Mystic River, Letters from Iwo Jima a American Sniper si vyslúžili nominácie za najlepšie snímky.

 

img

Clint East vo filme The Good, the Bad and the Ugly z roku 1966



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies