Budapešťanov zaujíma referendum o kvótach menej ako ľudí na vidieku

NETKY.SK • 2 Október 2016, 15:24 • 2 min
Budapešťanov zaujíma referendum o kvótach menej ako ľudí na vidieku

BUDAPEŠŤ - Dnešné referendum o utečeneckých kvótach v Maďarsku zaujíma zatiaľ Budapešťanov menej než ľudí na vidieku. Vyplýva to z údajov Národnej volebnej kancelárie (NVI), podľa ktorých účasť voličov o 13.00 h dosiahla v Budapešti 21,32 percenta, pričom priemerná celoštátna účasť bola na úrovni 23,56 percenta.

slovakia

left justify in out

Najvyššia účasť (25,91 percenta) bola zaznamenaná v Györsko-mošonsko-šopronskej župe.
Hlasovanie sa začalo o 06.00 h, volebné okrsky zatvoria o 19.00 h. K platnosti plebiscitu je potrebná nadpolovičná účasť, čo je vyše 4,1 milióna voličov.


"Nezávisle od toho, či plebiscit bude platný alebo nie, bude mať zákonodarné následky," vyhlásil v Debrecíne pri odchode z volebnej miestnosti predseda parlamentnej frakcie vládnucej strany Fidesz Lajos Kósa. Podľa neho dôležitý nie je počet odovzdaných hlasov, teda účasť, ale pomer súhlasných a nesúhlasných odpovedí na otázku ľudového hlasovania.


Maďarský premiér Viktor Orbán povedal, že ak väčšina zúčastnených voličov kvóty odmietne, poskytne to dostatočný mandát parlamentu i vláde aj v prípade, že plebiscit nebude platný.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies