Joe Biden sa 14. júna osobne zúčastní na samite v Bruseli

NETKY.SK • 23 Apríl 2021, 08:06 • 2 min
Joe Biden sa 14. júna osobne zúčastní na samite v Bruseli

BRUSEL - Americký prezident Joe Biden a lídri ďalších členských štátov Organizácie Severoatlantickej zmluvy plánujú na samite v Belgicku 14. júna diskutovať o napätých vzťahoch s Ruskom a Čínou, stiahnutí vojsk z Afganistanu i budúcnosti tejto aliancie 30 krajín.

slovakia

left justify in out

Stretnutie v sídle NATO v Bruseli bude pre Bidena osobnou príležitosťou na obnovenie vzťahov s predstaviteľmi Európy a Kanady, ktoré výrazným spôsobom utrpeli počas éry bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. „Je to jedinečná príležitosť na posilnenie NATO ako trvalého stelesnenia vzťahu medzi Európou a Severnou Amerikou,“ uviedol vo štvrtkovom vyhlásení generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

 

Prečítajte si tiež: USA a Čína sa dohodli na spolupráci. Osud Zeme im nie je ľahostajný


Stretnutie sa podľa 62-ročného rodáka z Osla bude zameriavať na viaceré bezpečnostné „výzvy dneška a zajtrajška“, napríklad agresívne prejavy Ruska, hrozbu terorizmu, kybernetické útoky, objavujúce sa a rušivé technológie, bezpečnostný dopad zmeny klímy či rozmach Číny.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona