Matovič sa opäť obul do Lengvarského! Pripisuje mu nízku mieru zaočkovanosti

NETKY.SK • 6 September 2021, 10:03 • 2 min
Matovič sa opäť obul do Lengvarského! Pripisuje mu nízku mieru zaočkovanosti

BRATISLAVA - Bývalý premiér Matovič varuje pred silnou treťou vlnou pandémie.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zdravotníctva SR odmietlo reagovať na vyjadrenia ministra financií Igora Matoviča. Expremiér v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 totiž pripísal nízku mieru zaočkovanosti ministrovi zdravotníctva Vladimírovi Lengvarskému. Matovič sa obáva, že príde „veľmi krutá tretia vlna“.


„Za päť mesiacov, ako pán minister je ministrom zdravotníctva, som nezaregistroval jeden inovatívny prístup, ako zaočkovať napríklad 80 a viac ročných ľudí, ktorých máme veľmi málo zaočkovaných. Žiaden nápad neregistrujem, mrzí ma to,“ povedal minister financií na adresu Lengvarského.

 

Zároveň nevylúčil jeho výmenu. „Uvidíme najbližšie týždne a mesiace, ako sa k tomu postaví,“ doplnil. Bol to však práve Matovičov rezort financií, ktorý dlhé týždne neuvoľnil peniaze na očkovaciu kampaň pre rezort zdravotníctva. Blokovanie financií nevyhnutných na mediálnu podporu očkovacej kampane vysvetľoval tým, že len stráži efektivitu vynakladania verejných zdrojov.

 

Prečítajte si tiež: Igor Matovič chce hlavu štátnej úradníčky! Nazvala nezaočkovaných „tupelami“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies