Budaj preverí pridelenie dotácii občianskemu združeniu bývalého poradcu premiéra. Obráti sa aj na generálnu prokuratúru

NETKY.SK • 23 Január 2021, 13:08 • 2 min
Budaj preverí pridelenie dotácii občianskemu združeniu bývalého poradcu premiéra. Obráti sa aj na generálnu prokuratúru

BRATISLAVA - Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO) nepripúšťa žiadnu korupciu, ani ovplyvňovanie v jeho rezorte.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom tlačové odelenie envirorezortu v reakcii na obvinenia „sociálnych demokracií“ Smeru-SD a Hlasu-SD. Minister Ján Budaj zdôraznil, že rezort urobí všetko pre to, aby bolo príkladom toho, ako sa správať v prípade akéhokoľvek podozrenia z korupcie, či klientelizmu.

 

Rezort preverí pridelené dotácie
Vzhľadom na obvinenia, už minister Budaj nariadil v deň vzniknutých podozrení audit a požiadal tiež ministerstvo financií, aby dohliadlo na čerpanie prostriedkov.

 

„Predstaviteľa občianskeho združenia „Pre lepšiu budúcnosť“ nepoznám a výber príspevkov som nikdy neovplyvňoval,“ zdôraznil minister s tým, že nemal vedomosť o jeho externej práci pre Úrad vlády SR.

 

Na základe informácií, ktoré má minister k dispozícii, ju nemali ani podriadené organizácie MŽP, a preto nemohli zasiahnuť do tohoto procesu, a to bez ohľadu na to, že išlo o projekt, ktorý mala na starosti predošlá vláda.

 

Minister sa obráti na generálneho prokurátora
Budaj však považuje otázku verejnosti a akékoľvek obvinenie, či v tomto prípade nedošlo ku konfliktu záujmov, alebo dokonca ku korupcii, za vážnu. 

 

Preto zabezpečí, aby na ňu zodpovedal audit MŽP SR, a tiež kontrola Ministerstva financií SR, ktoré je poverené dohľadom nad postupmi rezortov - pri udeľovaní príspevkov z Operačného programu Kvalita životného prostredia (OP KŽP).

Budaj sa preto obráti aj na Generálneho prokuratúra SR Maroša Žilinku so žiadosťou o stretnutie, pri ktorom ho požiada, aby zvážil preverenie podozrení z trestnej činnosti (korupcie) v súvislosti s poskytnutím príspevku z OP KŽP pre občianske združenie „Pre lepšiu budúcnosť“.

 

Budaj chápe agresivitu predstaviteľov HLAS-u SMER-u, ako stanovisko ľudí, ktorí sa obávajú vlastnej zodpovednosti a odmieta ich hodnotenia a výzvy na odstúpenie.

 

Prečítajte si tiež: Premiér prišiel o svojho poradcu. Dôvodom sú podozrenia z vybavovania dotácií

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies