Z Ukrajiny vyplávali ďalšie dve lode s obilninami

NETKY.SK • 9 August 2022, 9:13 • 2 min
Z Ukrajiny vyplávali ďalšie dve lode s obilninami

ISTANBUL – Ďalšie dve lode s obilninami vyplávali v utorok z ukrajinského prístavu Čornomorsk. V utorok to oznámilo turecké ministerstvo obrany, informuje TASR na základe správy agentúry Reuters.

slovakia

left justify in out

Nákladná loď Ocean Lion vezie 64 720 ton obilnín do Južnej Kórey a plavidlo Rahmi Yagci preváža 5 300 ton slnečnicovej múky do Istanbulu, uviedol vo vyhlásení turecký rezort obrany.

 

      

Štyri lode s obilninami, ktoré vyplávali z Ukrajiny v nedeľu, už kotvia pri Istanbule a inšpektori ich skontrolujú v priebehu utorka, dodalo ministerstvo.

 

      

Obnovené dodávky ukrajinských obilnín majú zabrániť potravinovej kríze vo svete. Dohodu medzi Ukrajinou a Ruskom sprostredkovalo v júli Turecko a Organizácia Spojených národov. Na vývoz ukrajinských obilnín dohliada Spoločné koordinačné centrum (JCC) v Istanbule, v ktorom pôsobia zástupcovia Ruska, Ukrajiny, Turecka a OSN.

 

Možno vás zaujme: Ukrajina uvítala, že prvá loď s obilninami dorazila do cieľa



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona