Britské letky pri útokoch na Islamský štát prvýkrát použili riadené strely Brimstone

NETKY.SK • 11 Január 2016, 14:07 • 2 min
Britské letky pri útokoch na Islamský štát prvýkrát použili riadené strely Brimstone

LONDÝN - Bojové lietadlá britského Kráľovského letectva (RAF) uskutočnili v nedeľu v Sýrii viacero útokov na pozície militantov z organizácie Islamský štát (IS). Pri náletoch prvý raz použili riadené strely Brimstone určené na ničenie pozemných cieľov, informovala dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Lietadlá RAF uskutočnili v Sýrii päť náletov, ktorých cieľom bolo vozidlo Daíšu (iné označenie IS) neďaleko mesta Rakka, tunely nepriateľa taktiež pri Rakke, ako aj ropné pole Umár. Pri týchto útokoch boli nasadené aj riadené strely Brimstone," uviedla hovorkyňa britského premiéra Davida Camerona.


Britskí predstavitelia tvrdia, že predprogramované riadené strely Brimstone určené na likvidáciu rýchlo sa pohybujúcich pozemných cieľov, ktoré už RAF používala v Afganistane, Líbyi a Iraku, by mohli prispieť k porážke IS, pretože sa nimi dajú zasadzovať tzv. chirurgicky presné údery minimalizujúce obete z radov civilného obyvateľstva.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies